27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Lincoln'e ceza kapıda

G.Saray yönetimi, öteki oyuncuların gözünde itibar kaybetmek istemediği için Sambacı’ya para cezası ve ihtar verdi. Korkmaz ise Lincoln’ü Trabzon’a götürecek ama ilk 11’de kullanmayacak.

HAMBURG deplasmanında kenara alınırken ’arıza’ çıkartan ve teknik direktör Bülent Korkmaz’a hakaret eden Lincoln, bu nedenle Trabzon’da kulübede, hocasının yanında oturacak.

YÖNETİMİN 30 bin Euro ceza kestiği Brezilyalı futbolcunun, kadro dışı bırakılmayacağı, çünkü deplasmana gitmediği her maçın kendisi için bir ödül olarak algılandığı G.Saray’da, ne yöneticiler ne de hocası Korkmaz geçen sezon Feldkamp’ın yaptığı gibi Lincoln’ü kaybetmek istiyor.

GEÇEN sezon ilk yarıdaki Beşiktaş maçından önce Lincoln, tesislere arkadaşlarını getirmiş ve Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Ancak bu Lincoln’ün ne ilk ne son sabıkasıydı... Sambacı, sezon açılışına geç döndüğü için, yönetim tarafından 114 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı. G.Saray yönetiminin Hamburg’daki ’çirkin’ tavırlarından dolayı Lincoln’e para cezasının yanısıra ihtar da verdi. Lincoln aynı hareketi tekrarlarsa bu kez kesin olarak kadro dışı bırakılacak.

BİLİNDİĞİ gibi Brezilyalı G.Saray’dan 4 sene için toplam 13.5 milyon Euro para alıyor. Bu paranın yıllık 2.5 milyon Euro’dan 4 yıllık toplam 10 milyon Euro’su Lincoln’ün transfer taksiti, geri kalan 3.5 milyon Euro da futbolcunun isim haklarına bir seferde ödenen para. G.Saray, Lincoln’den ne saha içindeki beklediği verimi alabiliyor, ne de durum böyle olunca Lincoln’ün isim haklarını pazarlayabiliyor.

KORKMAZ’IN bundan sonraki Lincoln stratejisinin biraz daha sert olması bekleniyor. Geldiği günden bu yana Brezilyalı’yla defalarca görüşen Korkmaz ona sürekli “Sen bu takımın önemli bir parçasısın. Seni istemediğim doğru değil. Mücadele edip, arkadaşlarına saygı gösterdiğin ve takıma maç kazandırdığın sürece ben seni omuzlarımda taşırım. Ama sen G.Saraylılar’ı, beni ve arkadaşlarını üzersen işler değişir” diyordu.

HAMBURG maçından sonra Bülent Korkmaz’ın ’sopayı eline alması’ bekleniyor. Bunun ilk örneği de Trabzon maçında yaşanacak. Lincoln, İstanbul’da bırakılmayacak ve Trabzon’a götürülecek. Ama maça ilk 11’de başlamayacak.. Böylece Lincoln’ün İstanbul’da rahat rahat ’takılması’ da engellenecek. Ve G.Saray’dan aldığı paranın sorumlulukları bir kez daha yüzüne vurulacak. Yönetimin de bu durumdan çok rahatsız olduğu öğrenilirken, sezon sonunda Lincoln ile yolların ayrılması planlanıyor.

Ve Lincoln özür diledi

BREZİLYALI futbolcu Hamburg maçında oyundan çıkarken, Korkmaz’a hakaret etmiş, sonra da soyunma odasında özür dilememek için hocasıyla yüz yüze gelmemişti. Fakat Brezilyalı ’uslanmaz’ yıldız, dün Kokmaz’la özel görüştü. Bu görüşmede Sambacı’nın, “Yaptığım doğru değildi. Böyle olduğu için üzgünüm. Özür dilerim” dediği öğrenildi.

GENÇ teknik adam ise Lincoln’e, “Bu yaptığın hemen affedilecek bir şey değil. Kendini affettirmek istiyorsan bunu bana, arkadaşlarına ve yöneticilerimize de göstermek zorundasın” şeklinde karşılık verdi.

Vatan
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:03:10
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 13:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?