19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Maaş konusu Terim'i kızdırdı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk hedeflerinin Avrupa Şampiyonası finalleri olduğunu söyledi. Terim, TBMM'ye kadar taşınan maaşı konusuyla ilgili olarak ise, "Dünyanın hiçbir yerinde milli takım hocasının maaşı konuşulmaz, ayıp birşey" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Sporİst 2006 Spor Zirvesi ve Fuarı'nda düzenlenen, "Hedefe Doğru" konulu söyleşiye, Fatih Terim ile birlikte eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu katıldı.

Hedeflerinin, bulundukları konumdan çok daha ileri gitmek olduğunu belirten Terim, "Yapılmamışları yapabilmek önemli. Özellikle alınan başarıların rehavetinde kalmayarak yeni ufuklar açmak, yeni hedeflere ulaşmaya vargücümüzle çalışmak bizim hayat felsefimiz. Hedefe giderken kolay fikstürümüz yok. Bundan yılmayacağız. Nasipse biz bu gruptan çıkacağız. Milli takım her geçen gün daha fazla tecrübe kazanacaktır. İlk hedef olarak önümüzdeki Avrupa Şampiyonası finallerini görüyoruz" dedi.

"BAZI İNSANLARIN RAKAMLA DEĞERİ YOKTUR"

TBMM'ye kadar taşınan Futbol Federasyonu'ndan aldığı maaş konusuna değinen Terim, "Ben 1990 yılında milli takım için 'evet' dediğimde federasyon başkanı Şenes Erzik ile maaşı konuşmamıştım bile. Maaşım da 5 milyondu. Dünyanın hiçbir yerinde milli takım hocasının maaşı konuşulmaz, ayıp birşey. Avrupa Şampiponası'na giderken 150 milyon olmuştu. Bazı mevkiilerin ve insanların rakamla değeri yoktur. Biz, bazı insanlara oyları daha ciddi şeylerle uğraşmaları için veriyoruz." diye konuştu.

GÜNEŞ: "KARŞILIKLI GÜVENSİZLİKLER OLUŞTU"

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, yaşadıkları uluslararası deneyimlerle özgüven kazandıklarını kaydederek, "Kendimize olan güvenimizi kazanırken, birbirimize karşı güvensizliklerimiz oluştu. Çelişkilerimizi aşamadık" dedi.

Konuşulması gereken temel konunun futbolu geliştirmek olduğunu ifade eden Güneş, "Başarı istiyorsak hep beraber değişmek zorundayız. 2008'de inşallah Avrupa Şampiyonası finallerinde oluruz. Olamasak da takım yine bizim takımımız. Kaybederken kazandıklarımız da önemli" dedi.

YABANCI SINIRLAMASI KONUSU

Türkiye'deki yabancı oyuncu sınırlaması uygulamasıyla ilgili Fatih Terim ile Şenol Güneş'in önerileri birbirlerinden odukça uzak oldu.

Şenol Güneş, Türkiye'de yabancı oyuncu sınırlamasının 3'te kalması gerektiğini savunurak, "Ben 6 oyuncuya da karşıyım. Bana göre ideali 3'tür. Ne zaman Avrupa Birliği'ne gireriz, o zaman serbest bırakılsın" dedi.

Fatih Terim ise yabancı oyuncu konusunda, "Değişimin önüne geçemezsiniz. Futbol Federasyonu ile görüştüğümde bana, '6 oyuncu sınırlaması devam edecek' dediler. O zaman 'Sahada 6 olsun gerisini serbest bırakın' dedim. Yabancıların, Türk oyuncuların önünü kestiği fikrinde değilim. Bu yarışın içine Türk futbolcular da girmeli. Kulüp istediği kadar transferini yapsın, yanlış onu bağlar. Milan'ın 20'ye yakın yabancısı var. Ama sahada hep 5-6 İtalyan futbolcu var. İyi oynayan oyuncu yerini alıyor. Kısıtlama bana mantıklı gelmiyor. Milli takım hocası olarak ben bu problemden korkmuyorum . Öbür türlü bir gün bunun önüne geçemeyeceğiz" şeklinde konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 21:00:02
Güncelleme :23 Ağustos 2006 Çarşamba 21:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?