28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Macaristan'ı nasıl yeneceğiz?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2008 elemelerindeki 2. maçında bugün deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Lüksemburglu hakemin ekiplerimize ters geldiğine dikkat çekerken, "Gereksiz kart görmekten kaçının. Rakip takımdan Gera ve Huszti’ye de dikkat edin" uyarısında bulundu ve Macaristan'ı nasıl yeneceğimizi anlattı.. Ayrıca Mustafa Denizli ve Rıdvan Dilmen maç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu...


2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu’na 2-0’lık Malta galibiyetiyle başlayan Türkiye, 2. maçında bugün Macaristan’a konuk olacak. Ferenç Puşkaş Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.45’de başlayacak ve ATV’den naklen yayınlanacak. Mücadeleyi Lüksemburglu hakem Alain Hamer yönetecek. 

MACARİSTAN

Kiraly, Feher, Eger, Löw, Dardai, Torghelle, Huszti, Toth, Vanczak, Sowunmi, Zoltan, Gera.

TÜRKİYE

Rüştü, Sabri, Servet, Gökhan, Zan, İ.Üzülmez, Arda, Hamit, Aurelio, Tuncay, Gökdeniz, Hakan. 


Macaristan’ı 2 kez yendik

TÜRKİYE ile Macaristan bu akşam tarihlerinde 9. kez karşı karşıya gelecek. 11 yıl sonra karşılaşacak iki ülke milli takımları arasında geride kalan maçlarda Türkiye 2, Macaristan 5 galibiyet alırken, 1 maç da berabere bitti. 6’sı özel, 2’si resmi toplam 8 maçta Türkiye’nin 9 golüne, Macarlar 21 golle yanıt verdi. Millilerimiz, deplasmanda yaptığı 5 maçta da galip gelemezken, 4 kez yenildi, 1 beraberlik alabildi. 

Terim hakeme dikkat dedi ve nasıl yeneceğimizi anlattı... 

Milli Takımlar Teknik Direktörü, Lüksemburglu hakemin ekiplerimize ters geldiğine dikkat çekerken, "Gereksiz kart görmekten kaçının. Rakip takımdan Gera ve Huszti’ye de dikkat edin" uyarısında bulundu. Hürriyet'ten İsmail Er'in haberi...

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, favorisi olduğumuz Macaristan maçında rakipten çok karşılaşmanın Lüksemburglu hakeminden çekiniyor. Futbolcularına Macaristan’ın Norveç’le oynadığı maçın kasetlerden çıkan analizini yapan Terim, Alain Hamer’in Türk takımlarına ters geldiğine dikkat çekti.Fatih Terim, şunları söyledi: "Alain Hamer, Lüksemburglu olmasına rağmen Fransa’da maç yönetiyor. Bu hakemin yönettiği B.Leverkusen-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Schalke 04 maçları hala gözümün önünde. İlkinde Johnson’u, ikincisinde Alex’i oyundan atmıştı. F.Bahçe, B.Leverkusen’e 2-1 yenilmiş, Schalke ile 3-3 berabere kalmıştı.

Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Hakemle ilişkileri sağlam tutalım. Gereksiz yere kart görmeyelim."

Huszti, Celil gibi

Macaristan’ın yabana atılacak bir rakip olmadığını anlatan Terim, "Oyun disiplinini elden bırakmamalıyız. Golcüleri Zoltan Gera çok formda. Bu oyuncuya dikkat etmeliyiz. Huszti adındaki futbolcuları çok kurnaz. Ben onu Celil’e benzetiyorum. Bu oyuncuya ceza alanı içerisinde sakın dokunmayın. Kendini yere atıyor ve penaltı yaptırıyor" dedi.

Bu maçı kazanacak güce sahip olduklarını vurgulayan Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Defansta riske girmeden oynar, orta sahada üstünlüğü ele alırsak, sonuca rahat gideriz." 


Mustafa DENİZLİ'nin macaristan maçı için değerlendirmesi 

Agresif ve hareketli

Üç puanı alabilecek bir kadroya sahip olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak düşündüğümüz ve arzulanan çizgide bir takımı Macaristan'a gönderebildik mi. Bu konuda karamsarım.

Macaristan, Bosna Hersek'i deplasmanda yenerek bu grubun sürpriz arayan takımlarından bir tanesi olduğunu herkese gösterdi. Ama kuralar çekildiği zaman da Türkiye için grupta iki maçta altı puan alacağımız takım olarak görünen bir rakipti. Zaten bunun en iyi özetini de 3M = 9P diyerek Fatih Terim yaptı. 3M yani Malta, Macaristan ve Moldova bizim için kayıpsız geçilmesi gereken maçlardır.
Bu noktada A Milli Takımı düşündüğümüz ve arzulanan çizgide Macaristan'a gönderebildik mi sorusu akıllara takılıyor. Ben bu konuda biraz karamsarım. Her şeyi çok fazla polemik konusu yapıyoruz. Milli takımı hazırlayanlara, Ay - Yıldızlı formayı giyenlere hem zamanından önce hem de gereğinden fazla etkisel ve eleştirisel bir yaklaşım gösteriyoruz. Yani yapılmamış bir eylemin, oynanmamış bir maçın tenkidini yapıyoruz. Bu noktada herkesin maçı bekleyip, eleştirisini daha sonra yapması lazım. Böylece eleştiriler de daha sağlıklı olur. Bu aceleci tenkitlerin milli takımlara zarar verdiğini herkesin bilmesi gerekiyor.

Kadromuz yeterli 

Neticede milli ekip herkesin takımıdır. Burada verilen kararlara, düşüncelere yardımcı olunması şart. Bu akşamki maça gelince... Macaristan içeride ve dışarıda yenmemiz gereken bir takım. Zaten böyle karşılaşmalardan düşündüğümüz üçer puanları alamazsak ileriki dönemde sıkıntı yaşarız. Milli takımımızın, Macaristan'ı yenecek bir kadroya sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Maçın mutlu bir skorla bitmesini bekliyor ve istiyoruz.

Rıdvan DİLMEN'in Macaristan maçı değerlendirmesi 

9 puan şart

Teknik Direktör Fatih Terim, kaleye direkt gidebilen oyuncular seçmeli. Arda, Tuncay, Nihat gibi. Fazlasıyla mücadele edip, topun bizde kalmasını sağlamalıyız. Rakip maç içinde ümitlenmemeli


Hem Macaristan, hem de Türkiye için bence gruptaki en kritik maçlardan biri. Tabii ki iki takımın da önlerinde daha çok karşılaşma olacak. Ama ev sahibi Macaristan, iddiasını sürdürmek için bizi mutlaka yenmek zorunda. Kaybederse havlu atarlar. Çünkü ikinci kez evlerinde yenilmiş olacaklar. 

Bizim tarafımızdan bakarsak; fikstür çekildiğinde Moldova, Malta, Bosna Hersek ve Macaristan deplasmanlarında hedef en az 10 puandı. Ama gruptaki ciddi rakiplerimizden Norveç'in deplasmanda Macaristan'ı yenmesiyle hesaplar değişti. Yani iki puan daha arttı. Benim tahminim bizim grupta ilk iki sırayı alacak takımlar puan rekoru kıracaklar. 

Macaristan maçına iyi konsantre olmalıyız. Fazlasıyla mücadele edip, kayıpsız geçmeliyiz. Özellikle maçın başında Macaristan'ın direncini kırmak için topun bizde kalması şart. Skordan önce psikolojik olarak onlara üstünlük sağlamamız gerekiyor. Hele bir de öne geçersek kaybedecek bir şeyi olmayan Macarlar riske girecekler, bu da bizim işimizi kolaylaştıracaktır.

9 puan şart 

Açıkçası ben Moldova maçını garanti görüyorum. Çarşamba günü üç puan cepte sayılır. Ama önemli olan Macaristan'ı geçmek ve ilk periyodu toplam dokuz puanla bitirmek. O zaman geleceğe daha güvenli bakabiliriz. 

Teknik Direktör Fatih Terim bence takımı agresif oyunculardan kurmalı. Hareketli, arzulu, kaleye direkt oynayan isimler olmalı. Mesela, Arda, Tuncay, Nihat gibi... 

Ayrıca en büyük stratejimiz de Macaristan'ı oyunun hiçbir bölümünde umutlandırmamak olmalı. Yine altını ısrarla çiziyorum, skor kadar topun bizde kalması da şart.














































Ajanslar/Hürriyet/Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 09:54:00
Güncelleme :7 Ekim 2006 Cumartesi 22:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?