28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Maccarone 90'da ipten aldı

UEFA Kupası’nda çeyrek final rövanş maçları dün gece oynandı. Middlesbrough’un Basel’i elemesi, Türkiye’nin 2008 yılında Şampiyonlar Ligi’ne yine iki takımla gitmesini sağladı.

UEFA sıralamasında 16. olan İsviçre, 2-0’lık avantajla İngiltere’ye giden Basel’in turu geçmesi halinde alacağı puanlarla, bir basamak çıkacak ve Türkiye 16. sıraya gerileyecekti. Bu durumda da 2007/08 sezonunda Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne tek takım katılacak ve o ekip de iki ön eleme oynamak zorunda kalacaktı. Ancak Middlesbrough’un Basel’i 4-1 yenerek tur atlaması, bu ihtimali ortadan kaldırdı ve gözler, bu iki ülkeden gelecek yıl Avrupa kupalarına katılacak takımların performanslarına çevrildi.

23. dakikada Silva'yla 1-0 öne geçen Basel, tur için çok yaklaşmıştı. Ancak önce 33. dakikada, sonra 57. dakikada Viduka'nın iki golüne engel olamadı. Middlesbrough'ya tur için 2 gol daha gerekiyordu, 79. dakikada Hasselbainkenk skoru 3-1'e getirdi. Middlesbrough'yu yarı finale çıkaran gol ise 90. dakikada Maccarone'den geldi ve böylelikle Middlesbrough hem kendileri için, hem de Türkiye için bir mucizeyi gerçekleştirmiş oldu: 4-1.

UEFA Kupası’nda oynanan karşılaşmaların ardından yarı finalde, Schalke 04 ile Sevilla, Steaua Bükreş ile de Middlesbrough takımları eşleşti. Bu turda maçlar 20 ve 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Finale yükselen iki ekip ise, 10 Mayıs Çarşamba günü Hollanda’nın Eindhoven kentinde karşı karşıya gelecek.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 13:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?