19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Manchester Juventus'a gözünü dikti

İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Manchester United gözünü, İtalya'da ikinci lige düşürülen Juventuslu oyunculara dikti. 

İtalya'daki futbol skandalının ardından Lazio ve Fiorentina gibi takımlarla birlikte Seri B'ye düşürülen Juventus'ta ikinci ligde mücadele etmek istemeyen futbolcular, Avrupa'nın bir çok kulübü tarafından yakın takibe alınmış durumda. Premier Lig'e Chelsea'nin iki yıllık şampiyonluk ambargosunu kırma iddiasıyla hazırlanan Manchester United'da da hedef, Juventus'un bu durumundan faydalanarak yıldız oyuncu ya da oyuncuları kadroya dahil etmek. Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, bu durumda yararlanmak istediklerini açıkça ifade ederek, "Juventuslu oyuncuların durumunu herkes biliyor. Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Emerson ve Vieira gibi başarılı futbolcuların her biri kulüpler tarafından yakından takip ediliyor. Çünkü, bu futbolcuların İtalya dışına çıkmak istemeleri halinde uygun fiyatlarla transfer edilme ihtimalleri çok yüksek" dedi. Ferguson, kendilerinin de transfer çalışmaları için İngiltere dışında çalışmalarını sürdürdüklerini ancak İtalya'daki durumun kendilerini oraya odaklanmaya zorladığını da savunarak, "Bir çok kulüple transfer görüşmelerimiz oluyor. Ancak, çok açık görülüyor ki İtalya'daki durum bize farklı bir yol izleme imkanı veriyor. Çok fazla görüşmemiz oldu ancak hep Juventus'taki durumu bekledik. Şimdi bu durum açığa kavuştu ve biz de görüşmelerimizi hızlandırdık. Belki bir ya da iki oyuncuya teklifte bulunacağız" diye konuştu. 

Juventus'ta Fabio Cannavaro'nun Real Madrid'le yaptığı transfer görüşmelerinde sona yaklaşması, Gianluca Zambrotta'nın Chelsea ile görüşmelerini sürdürmesi nedeniyle, Manchester United'ın takımın Fransız yıldızı Patrick Vieira'yı kadroya dahil etmek istediği ifade edildi.
İtalya'da kulüplere verilen cezaların ardından aralarında Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Takımı'nın formasını da giyen oyuncularında bulunduğu çok sayıda futbolcu, ikinci ligde oynamak istemediklerini söyleyerek diğer kulüplerle transfer görüşmelerinde bulunuyorlar. Bu durumu fırsat bilen bir çok Avrupa kulübü de yıldız oyuncuları kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bundesliga şampiyonu Bayern Münih'in genel direktörü Karl-Heinze Rummenigge ise durumu ağır bir dille eleştirerek, İtalya'daki futbolcularla transfer görüşmeleri yapanları 'leş yiyicilere' benzetmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?