16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Mancini:Yarın zorlu bir maç olacak

Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yarın deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe'nin güçlü bir takım olduğunu belirtirken, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunun kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Mancini, sakatlar ve cezalılar nedeniyle zor bir durumda olduklarını ifade ederek, "Samuel sakatlıktan yeni çıktı, ancak yarın oynayabilir. Umarım, yarınki maçta ekstra problemlerle karşı karşıya kalmayız'' dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico'nun grupta Inter'i favori gösterdiğinin hatırlatılması üzerine ise Mancini, "Zico söylüyorsa doğruluk payı vardır. Kendisi bir efsane. Onunla karşı karşıya oynayabilmek ve onu tanıyabilmek benim için şerefti'' cevabını verdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan övgüyle bahseden İtalyan teknik adam, İtalya'daki statlardan sonra böyle güzel bir bir statta maç oynamalarının kendileri için büyü zevk olacağını kaydetti.


Fenerbahçe karşısında orta sahada Figo veya Solari'den hangisine görev vereceğinin sorulması üzerine ise Mancini, "Solari, biraz daha hazır durumda. Figo'nun hafta sonundaki maç nedeniyle biraz yorgunluğu var ama buna yarın karar vereceğiz'' diye cevap verdi.


Tecrübeli teknik adam, bir soru üzerine Zlatan İbrahimoviç'in kendisine göre dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu belirterek, "Şutu, çalım kabiliyeti olarak bence dünyanın en iyisi. İbrahimoviç, maçın sonucunu tayin edebilecek bir futbolcu'' dedi.


İtalyan ekibin Arjantinli yıldızı Javier Zanetti de Fenerbahçe'ye çok büyük saygı duyduklarını ifade etti. Zanetti, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptıklarını hatırlatarak, "Geçen sene Portekiz'de Şampiyonlar Ligi'ne mağlubiyetle başladık. Bu sezon da bazı sıkıntılarımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp Milano'ya iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.


Kendilerini yarın sıcak bir atmosferin beklediğini söyleyen Zanetti, Fenerbahçe'deki Roberto Carlos, Kezman ve Alex'in yıldız futbolcular olduğunu belirterek, "Roberto Carlos ile Inter'de 1 yıl beraber oynadık. Daha sonra farklı ortamlarda bir araya geldik. Roberto Carlos, çok önemli ve iyi bir futbolcu. Yarın rakip olarak karşımda olacak. Onunla bu ortamda karşılaşmak benim için güzel'' dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 21:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?