16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Manisaspor:1 - Beşiktaş:2

Turkcell Süper Lig'de beklenmedik kayıplar yaşayan Beşiktaş devreyi Manisa zaferiyle tamamlamak istiyor. Liderin 4 puan gerisindeki Kartal'da tek hedef 3 puan

Tüm planlarını galibiyet üzerine kuran Beşiktaş’ta sakat oyuncular can sıkıyor. Rüştü Reçber, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Mehmet Yozgatlı, Mehmet Sedef sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmuyor. Ayrıca İbrahim Akın da Manisa’ya götürülmedi. Ümraniye’de önceki günkü antrenmanda sakatlanan Serdar Özkan’ın ise ilk 11'de Ertuğrul Sağlam tarafından şans buldu.


STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER:M.Kamil Abitoğlu, Erhan Sönmez, Arif Çelik

V.MANİSASPOR: Ufuk, Şener, Kalabane, Borbiconi, Ferhat, Holosko, Ümit, Uğur, Selçuk, Metin, Rafael
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak

BEŞİKTAŞ: Hakan, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Tello, Delgado, Bobo, Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

Vestel Manisaspor-Beşiktaş müsabakasında, Beşiktaş'tan Nobre sahaya gözlükle çıktı. Mert Nobre, gözlüklü haliyle futbolseverlere, maçları hep gözlükle oynayan Hollandalı oyuncu Davids'i hatırlattı. PAF takımlar maçını Vestel Manisaspor 1-0 kazandı.


Beşiktaş'ın kulübesinde kaleci Murat dahil olmak üzere 6 yedek oyuncu yer aldı. Havanın soğuk olması seyirci sayısını etkilerken, özellikle Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan kale arkasında büyük boşluklar olduğu gözlendi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

90'+4 Kamil Abitoğlu karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor: Vestel Manisaspor 1-2 Beşiktaş. Haftasonu yapacağımız diğer canlı anlatımlarda yeniden görüşmek ümidiyle...
90'+3 Manisaspor'un geliştirdiği hücumda topa uzak mesafeden son vuran isim Ümit Bozkurt oldu. Ancak top kornere çıktı. Köşe atışından sonuç alınamadı.
90'+1 BEŞİKTAŞ ÇOK NET BİR POZİSYONDAN YARARLANAMADI! Beşiktaş'ın geliştirdiği kontraatak, bu dakikalarda savunma güvenliğini bir hayli boşlayan Manisaspor kalesinde ciddi tehlike yarattı. Ancak Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı bu pozisyonda kötü vurunca, kaleci Ufuk Ceylan topu çıkarmasını bildi.
90' Karşılaşmaya 4 dakika uzatma eklendi.
88' Oyuncu değişikliği Selçuk İnan Oğuz Sabankay
85' OOO.... UĞUR İNCEMAN'DAN MÜTHİŞ ŞUT! Ceza sahasının dışından kaleyi hafif sağ çaprazdan gören pozisyonda çok sert vuran Uğur'un şutunda top, kale direğini adeta yalayarak yandan dışarı çıktı.
82' Beşiktaş bir kez daha ÇOK TEHLİKELİ GELDİ. Gerilerden aldığı derin pasla rakip savunmanın arkasına sarkan Bobo, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak şut çekme fırsatı bulamayan Bobo, kaleciyi çalımlayamayınca Beşiktaş üçüncü golden olmuş oldu...
81' Bu kez MANİSA KALESİNDE BÜYÜK TEHLİKE! Burak Yılmaz'ın başlattığı hücumda top Bobo'ya kadar geldi, Bobo'nun ceza sahasına girmek üzereyken yaptığı sert vuruş kaleciden döndü. Dönen top kaleciyle karşı karşıya pozisyonda bulunan Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Ancak Burak'ın vuruşunda top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.
80' BEŞİKTAŞ KALESİNDE ÇOK KRİTİK BİR POZİSYON! Sol kanattan kullanılan Vestel Manisaspor köşe vuruşunda Beşiktaşlı savunma oyuncularının kafasından kaleye doğru yönelen topu Ali Tandoğan çizgiden çıkardı.
80' Oyuncu değişikliği Koray Avcı Baki Mercimek
79' Sakatlık Koray Avcı

70' Sarı Kart Edouard Cissé
66' Beşiktaş'ta Nobre çıktı, Koray oyuna girdi.
64' Oyuncu değişikliği Metin Akan Sinan Özkan
63' Şener Aşkaroğlu sağ kanattan iyi sokuldu ve kale sahasına tehlikeli bir orta yaptı. Kaleci Hakan'ın çevirdiği bu top, ceza sahasının hemen önünde bekleyen Uğur İnceman'ın önünde kaldı. Uğur bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak top az farkla dışarı çıktı. Oldukça tehlikeli bir pozisyondu.
61' Tello ceza sahası dışından ortaladı. Ancak Nobre müsait pozisyonda topa iyi yükselemeyerek Beşiktaş'ı üçüncü golden etti.
60' Manisaspor'da Ümit Bozkurt rakip ceza sahasının hemen önünde bir top kaptıktan sonra bir çalım attı ve vuruş yaptı. Ancak bu isabetsiz vuruşta top yandan dışarı çıktı.
58' Tribünlerden de "Giray Bulak istifa!" sesleri yükseldi.
57' Manisaspor'da Holosko oyundan alındı, Güven girdi. Slovak futbolcu bu nedenle Teknik Direktör Giray Bulak'a büyük tepki gösterdi. Yedek kulübesini tekmeledi.
57' Oyuncu değişikliği Filip Holosko Güven Varol
55' Bobo, böylece ligde 8. golüne ulaşmış oldu.

54' Gol Bobo
53' Bu arada Beşiktaş ceza sahası içerisine gelen bir hava topuna Nobre'yle birlikte yükselen Borbiconi, rakibinin kendisine yaptığı hareketin faul olduğunu öne sürerek penaltı bekledi.
52' Beşiktaş, taraftarının arzuladığı baskılı futbolu, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da şu ana kadar ortaya koyabilmiş değil.
48' Holosko ÇOK ÖNEMLİ BİR POZİSYONDAN YARARLANAMADI. İçeriye doğru gönderile uzun topta kafasıyla araya giren İbrahim Toraman, kalecisine doğru aşırttı. Ancak kısa düşen top, bir anda ceza sahası içerisinde bulunan Holosko'nun önünde kaldı. Ancak Slovak oyuncu kontrolsüz bir vuruş yaparak topu üstten auta gönderdi.

45'+1 Ve Manisa'da ilk yarının son düdüğü çaldı. İlk yarı skoru: 1-1
45' Serdar, Nobre'nin pasıyla ceza sahasına girdi ancak yerden ortaya çevirdiği top Manisa savunmasına kaldı.
45' Sarı Kart Delgado

41' GOL GOL GOL!! BOBO PENALTIYI GOLE ÇEVİRDİ. Beşiktaş'ın bu sezon kullandığı ikinci penaltıyı gole çeviren Bobo, Beşiktaş adına beraberliği sağlayan isim oldu.
41' Penaltıdan Bobo
40' Sarı Kart Uğur İnceman
39' BEŞİKTAŞ PENALTI KAZANDI. Ali Tandoğan ceza sahasına girdiği anda Ferhat'ın sol ayağına yaptığı müdaheleyle yerde kaldı ve maçın hakemi, yardımcısının uyarısıyla penaltı düdüğünü çaldı.
37' RAFAEL POZİSYONA GİRDİ. Rafael bu kez de sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oldukça dar bir açıdan çektiği şut kaleyi bulmadı.
36' Metin ceza sahasının hemen dışında boş durumdaki Rafael'in önüne yerden bıraktı, Brezilyalı'nın vuruşu savunmadan geçmedi.
35' Sarı Kart İbrahim Toraman
34' Cisse'nin ortası dönüp, kaleye yöneldi. Ufuk son anda kornere çeldi tehlikeli gelen bu topu.
33' RAFAEL VURDU, HAKAN KURTARDI. Rafael sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve dar açıdan çok sert vurdu. Ancak Hakan bu topu kontol etmeyi başardı.
31' Beşiktaş'ın 30 metreyi aşkın mesafeden kazandığı serbest vuruşu Tello ceza sahasına ortaladı, Borbiconi uzaklaştırdı.
30' S.Özkan sağ kanattan dip çizginin bir metre gerisinden ortaladı, Borbiconi topu uzaklaştırdı.
28' Holosko sağ çizgide topu kontol etti, ortası isabetsizdi.

26' Sarı Kart Şener Askaroğlu
24' GOL GOL GOL!! UĞUR MANİSASPOR'U ÖNE GEÇİRDİ. Manisaspor'da Metin ceza sahasına girdi topla ve vuruşu savunmadan sekti. Topu kontol eden Rafael, geriden gelen Uğur'un önüne bıraktı ve kaptan da çok şık bir plaseyle topu ağlara gönderdi.
24' Gol Uğur İnceman
22' Beşiktaş savunmadan çabuk çıkmak istedi Delgado'yla ancak Bobo ofsayttaydı.
19' Ali Tandoğan'ın ortaya çevirdiği topu Borbiconi engelledi. Beşiktaşlılar kısa bir süre elle oynama itirazında bulundu.
16' MANİSASPOR PENALTI BEKLEDİ. Taçtan gelen top Rafael kafayla aşırdı, Selçuk topu kontrol edecekti ancak Cisse'nin çekiştirmesiyle yerde kaldı. Hakem Kâmil Abitoğlu oyunu devam ettirdi. Holosko'nun vuruşu ise az farkla auta gitti.
15' Uğur İnceman ortaladı sağ kanattan, Rafael istediği gibi vuramadı ve auta attı topu.

12' DELGADO POZİSYONA GİRDİ. Nobre'nin kafayla indirdiği topa hareketlenen Delgado, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak plase vuruşunu Ufuk kontrol etti.
11' Tello orta sahadan topu sürükledi ve yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Az farkla auta gitti bu vuruş.
9' Metin ceza sahası dışında topu kontol etti ancak vuruşu çok etkisizdi, top kaleci Hakan'da kaldı.
7' Manisaspor frikiğini Selçuk yine ceza sahasına gönderdi ancak tehlike doğmadı.
5' BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI. Savunmanın arkasına atılan topta, Ufuk kalesini terk etti ancak Bobob topu kurtardı. Açısı daralan Brezilyalı oyuncu ortaya çevirdi, Delgado'nun boş kaleye gönderdiği topa savunma müdahele ederek golü önledi.
4' MANİSA TEHLİKELİ GELDİ. Selçuk ceza sahasına tehlikeli bir frikik topu gönderdi, savunmayı aşan topa Borbiconi kale ağzında dokundu ancak dışarıya attı.
3' Serdar Özkan ortaladı, Bobo'nun kafa vuruşunu Ufuk rahat kontrol etti.
1' Manisa'da hakemin ilk düdüğü çaldı ve karşılaşma başladı.

goal
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 22:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?