28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Mauresmo ve Federer rahat geçtiler

Wimbledon'da tek bayanların ve tek erkeklerin bir numaralı seribaşları Fransız Amelie Mauresmo ve İsviçreli Roger Federer dördüncü turu rahat maçlarla geçtiler.

Tek bayanlarda dünyanın bir numaralı ismi Fransız Amelie Mauresmo, Sırp Ana Ivanocvic'i 6-3 ve 6-4'lük setlerle geçerken rakibinden Fransa Açık'ın rövanşını da almış oldu.

Wimbledon'da ilk kez dördüncü tura çıkan Ivanovic, geçtiğimiz yıl Fransa Açık'ta Mauresmo'yu üçüncü turda eleyerek ülkesinde grand slam şampiyonu olma hayallerini yıkmıştı.

Mauresmo'yla son üç karşılaşmasının ikisini kazanan 18 yaşındaki Belgradlı, bu sefer zorlu bir rakip gibi davranamadı ve Fransıza kolay bir maç kazandırdı.

Mauresmo ilk sette işi sıkı tutarak üsüste iki servis kırdı. Durumu 5-2'ye getiren Mauresmo, kullandığı ikinci set sayısında ilk setin bittiğini ilan etti.

İkinci sette rakibinin sert servislerini iyi karşılayan ve iyi servis atan Fransız raket, setin ortalarında servis kırarak Ivanovic'in direncini bitirdi.

Wimbledon'da son üç yıldır yarı final oynayan dünyanın bir numarası, çeyrek finalde, 2004 Fransa Açık şampiyonu Rus tenisçi Anastasia Myskina ile eşleşti.

Erkeklerin bir numarası İsviçreli Roger Federer ise maçtan önce çekindiğini söylediği rakibi çek Tomas Berdych'i 6-3, 6-3 ve 6-4'lük setlerle geçerek hedefe bir adım daha yaklaştı.

Wimbledon'da son üç yıldır zafere ulaşan Roger Federer, 2004 Atina Olimpiyatları'nda kariyerinin en kötü tyenilgilerinden birini aldığı Berdych'i bu sefer çok kolay geçti.

Merkez Kort'ta yapılan mücadeleda, çim kortta üstüste 45'inci galibiyetini alan İsviçreli raket, 83 dakikalık mücadeleyi bir ace'le bitirdi.

Federer çeyrek finalde, 2002 yılında kendisine çim kortta son yenilgiyi tattıran Hırvat Mario Ancic veya Sırp Novak Djokovic'le karşı karşıya gelecek.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 10:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?