31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Mclaren tecrübesi Alonso'ya yaradı

Renault F1 Team patronu Flavio Briatore, eski dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun geçtiğimiz sezon McLaren'da yaşadığı tecrübenin kendisini daha güçlü bir pilot haline getirdiğini söyledi.


Alonso'nun 2005 ve 2006 yıllarında Renault ile yaşadığı şampiyonlukların ardından başarılı olabilmek için daha büyük gayret göstereceğini belirten Briatore, "Fernando, yüksek bir motivasyon ve hırsla takıma döndü" dedi.
İspanyol spor gazetesi Marca'ya konuşan Briatore, "McLaren'daki tecrübesi kendisini daha güçlü hale getirdi. Şimdi daha sorumlu, daha motive ve daha profesyonel" ifadelerini kullandı.


Briatore, "Onu yeniden gülerken görmek istiyorum. Fabrikada karşılaştığımızda yine eski Fernando'yu görüyorum. Baskı ve tehlikenin yüksek olduğu Formula 1 gibi bir sporda, kendinizi takımın bir parçası olarak hissetmeniz lazım. Fernando da kesinlikle takımımızın bir parçası" dedi.


Renault patronu ayrıca, "Geri dönmüş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Umarım kendisi de mutlu olacaktır. Mutlu olduğunda puanlar kendiliğinden gelecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 03:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?