18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Mecidiyeköy’de dev derbi

Birinci Süper Futbol Ligi’nde gözler bugün Mecidiyeköy’de olacak.
Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, 2004 yılının son derbi maçında Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya gelecek.
Saat 19.00’da başlayacak ve Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı, hakem Cem Papila yönetecek.
Karşılaşmanın hakem gözlemciliğini MHK Başkanı Sabri Çelik, federasyon temsilciliklerini ise Yüksel Okçuoğlu ile M.Haluk Gözen yapacak.

SON İDMANLAR AKŞAM

Fenerbahçe, Birinci Süper Lig’de Galatasaray ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını tamamladı.
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde Samandıra Tesisleri’nde gerçekleştirdikleri çalışmanın ardından kampa girdi.

Futbolcuların yaklaşık 2 saat süren çalışmada koşu, istasyon ve pas çalışmalarının ardından, dar alanda ve tam sahada taktik maçları yaptığı bildirildi.

Boğazındaki rahatsızlığı nedeniyle tedavi olan Nobre, takımla birlikte çalışmaya katıldı. Nobre’nin Galatasaray karşısında forma giymesi bekleniyor.

Gribal enfeksiyon nedeniyle tedavisi süren Önder’in yanısıra sakatlıkları bulunan Van Hooijdonk, Deniz ve Kemal antrenmana katılmadı. Bu futbolcuların tedavisi tesislerde sürdürüldü.


ZİRVE BİÇİMLENECEK

Derbi maç, ligin zirvesini yakından ilgilendiriyor.
Haftaya en yakın takipçisi Galatasaray’dan 5 puan önde giren lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda üstüste 2. şampiyonluğu için zirvede büyük avantaj yakalayacak.
100. kuruluş yıldönümünde şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray ise, Ali Sami Yen Stadı’nda taraftarlarını sevindirerek, puan farkını 2’ye indirmeyi amaçlıyor.

GALATASARAY CEPHESİ

Evsahibi Galatasaray, Fenerbahçe’ye oranla kadro konusunda derbi maça daha sorunsuz çıkacak.
Sarı-kırmızılı takımda, dünkü idmanda ayağı burkulan İbrahim Yavuz dışında eksik bulunmadığı bildirildi. 

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe ise, derbi maça ezeli rakibine oranla kadro açısından daha sıkıntılı çıkacak.
Sarı-lacivertli takımın sezon başından beri en istikrarlı oyuncusu Marco Aurelio, sarı kart cezası nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ayrıca, sakatlıkları süren Van Hooijdonk, Deniz ve Kemal de oynayamayacak.
Boğazında rahatsızlığı bulunan Nobre ile gribal enfeksiyon geçiren Önder’e yoğun tedavi uygulanırken, iki futbolcunun da maça yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

MUHTEMEL 11’LER

Ezeli rakiplerin sahaya şu muhtemel 11’lerle çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Orhan, Sabri, Ayhan (Volkan), Conceiçao, Hasan, Necati, Hakan Şükür.
Fenerbahçe: Rüştü, Önder (Fabiano), Luciano, Servet, Ümit, Serhat (Mehmet), Serkan, Selçuk, Alex, Tuncay, Nobre.

HAGİ: FENERBAHÇE İLE SAHAMIZDA KARŞILACAĞIMIZ DERBİYİ KAZANMALIYIZ

Birinci Süper Futbol Ligi’nde yarın derbi maçta Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray’da, teknik direktör Gheorghe Hagi, sarı-lacivertli rakipleriyle kendi sahalarında karşılaşacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi.
Derbi maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Gheorghe Hagi, futbolun içindeki tüm ögelerin bu karşılaşmaya konsantre olduğunu belirterek, ’’Herkes en iyi şekilde bu derbi maçta yer almak ister. Umarım camiamıza ve taraftarlarımıza güzel bir gösteri sunarız. Şovu ortaya koyarız. Bizim de beklentilerimiz budur. Taraftarlarımızın da beklentisinin bu olduğunu biliyoruz’’ diye konuştu.
Derbi maçta karşılaşacak her iki takımın da çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Rumen çalıştırıcı, ’’İki takım da sahaya yüksek moralle çıkacak. Rakibimizle evimizde karşılaşacağımız için maçı kazanmak istiyoruz. Bana göre sahada en az hata yapan ve akıllı oynayan bu maçı kazanır. Sonuçta gülen tarafın biz olmasını istiyoruz’’ dedi.

’’BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR MAÇ’’

Hagi, teknik direktör olarak Fenerbahçe ile yapacakları maçın kendisi için de büyük önem taşıdığını söyledi.
Teknik adam olarak ilk kez böyle bir derbi maçta takımın başında sahaya çıkacağını kaydeden Hagi, ’’Bunu uzun zamandır bekliyordum’’ dedi.

’’KADRO OLARAK SIKINTIMIZ YOK’’

Derbi maç öncesi kadroda sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Rumen çalıştırıcı, şunları söyledi:
’’Yalnızca İbrahim Yavuz’un dünkü antrenmanda ayak bileğinde burkulma oldu. Bugün öğleden sonra bu oyuncunun durumuna bakacağız. Bu hafta tüm oyuncularımı gördüm ve inanıyorum ki iyi maç çıkaracağız. Sahaya çıkacak 11 kişinin kim olacağını yarın göreceğiz. Önemli olan bu oyuncuların çok iyi oynaması. İsim daha az önemli. Bütün oyuncularım bu derbi maçında oynamayı haketti. Bunun yanında yedek oyuncuların da kim olacağı çok önemli. Yedek oyuncunun sahaya çıktığında maçın kaderini değiştirecek durumda olması gerekiyor.’’ Hagi, çok formda ve yüksek moralli bir takıma karşı mücadele edeceklerini dile getirerek, ’’Fenerbahçe sahaya yorgun çıkmayacaktır. Manchester United maçı oynamış bile olsalar insanın bedeninde yeterince kaynak vardır. Şahsen maçın kazanılmasının bize bağlı olduğunu düşünüyorum. Elimizden geleni yaparak maçı kazanmak istiyoruz. Derbi maçı herkes kazanmak ister. İki takım da en fazla puanı almayı arzular’’ diye konuştu.

’’HER MAÇA HEYECANLI ÇIKIYORUM’’

Derbi maç öncesi ayrı bir heyecan duyup duymadığı yönündeki soruyu ise Hagi, ’’Ben her maça heyecanlı olarak çıkıyorum. Bu maçı da diğer maçlara benzetiyorum. Derbi maç olduğu için 3 puan almak istiyorum. Sezon başladıktan sonra 4 ay çok iyi çalıştık. Ligde 2. sırada olmayı hakettik’’ diye yanıtladı.

HAKEM KONUSU

Hagi, derbi maçı yönetecek hakem Cem Papila ile ilgili bir soruya ise şu karşılığı verdi:
’’Oyuncularıma her zaman maçtan önce yalnızca bizim oyunumuzun önemli olduğunu ve başka bir konuyla ilgilenmemeleri gerektiğini söylüyorum. Futbolumuz dışındaki ögeleri ve hakem konusunu başkaları yargılayacak. Hakemler de insandır. Onlar için de derbi maçı kolay değil. Her pozisyonu bir saniyede ya da daha kısa sürede karara bağlamaları gerekiyor. Her hakem için derbi maçı önemlidir. Kendilerini göstermek isterler. Bu bakımdan herkesin bu maçta kendini doğru göstermesi gerekiyor. Medyadan başlayarak yöneticisine, taraftarlarına, futbol olayına katılan herkes için maçın bir gösteri olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Futboldan keyif almak gerekiyor. Ayrıca kim böyle derbilere katılmak ve keyif almak istemez. Takımımın da zevk almasını istiyorum.’’ Hagi, ’’Romanya’dan sizi desteklemek üzere konuklarımız geldi. Ne düşünüyorsunuz’’ sorusunu ise ’’Beni oyuncularım desteklesin yeter. Onların 3 puan için desteklerini alayım yeter. Takımın havası çok iyi durumda. Maçı bekliyoruz’’ diye yanıt verdi.

’’ADAM MARKAJI DÜŞÜNMÜYORUM’’

Hagi, Fenerbahçe’nin oyun anlayışının hatırlatılması ve buna göre adam markajı uygulatıp uygulatmayacağı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
’’Her maçta nasıl oynuyorsak, Fenerbahçe karşısında da öyle oynayacağız. Rakibimizi analiz ediyoruz. Ona göre önlemlerimizi alıyoruz. Aynı şeyi Fenerbahçe de yapıyordur. Teknik adam olarak bu bizim işimiz. Herkes rahat olsun. Maça en iyi biçimde hazırlanıyoruz. Adam markajı düşünümüyorum. Oyuncularımıza bölgesel olarak markaj yaptırıyorum. Derbi maçı için hiçbir şeyi değiştirmeyiz.’’

ÖZDEMİR: DERBİNİN CENTİLMENCE GEÇMESİ SONUCUNDAN DAHA ÖNEMLİ

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Galatasaray ile yarın yapacakları derbi maçın centilmence geçmesinin sonucundan daha önemli olduğunu söyledi.
Nihat Özdemir, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, örnek bir derbi maçı olması için herkese görevler düştüğünü belirterek, ’’Tüm Avrupa’nın gözü bu derbide olacak. Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde derbinin nasıl geçeceği önemlidir’’ dedi.
Derbinin sonucunun ligde birşeyi değiştirmeyeceğini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:
’’Lig bir maraton. Biz kazansak lig kopmaz, Galatasaray kazansa fazla birşey değişmez. Geçen sezon bizim 8 puan geriden gelip şampiyon olduğumuz unutulmasın. 3 puanlık sistemde puan farkları çok önemli olmuyor. Derbinin centilmence ve kardeşçe geçmesi, sonucundan daha önemli. Dileğimiz hakedenin kazanması.’’

’’DERBİNİN FAVORİSİ OLMAZ’’

Özdemir, derbi maçların sonucunun önceden tahmin edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, ’’Beşiktaş maçında favoriydik ama kaybettik. Derbi maçlarında ne olacağı belli olmaz. 3 ihtimalli bir maç. Kim iyi oynar, eline geçen fırsatları değerlendirirse galip gelir’’ dedi.
Kart cezalısı Aurelio’nun yerine görev yapacak oyuncunun Brezilyalı futbolcudan daha iyi performans sergileyeceğine inandığını ifade eden Özdemir, ’’Aurelio iyi bir futbolcumuz ama teknik direktörümüz Christoph Daum’un onun yerine uygun göreceği futbolcu daha iyi görev yapacaktır. Daha önceki maçlarda gördük ki, yedek oyuncular ellerine fırsat geçti mi iyi oynuyor. Geniş bir kadromuz var, oyuncularımızın hepsi maça hazır’’ diye konuştu.

AA - MİLLİYET - KENTHABER
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 00:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?