22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Memo ve Hido da milli kadroda

Basketbolda eylül ayında İspanya'da düzenlenecek olan 2007 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek A Milli Takım kadrosunda iki NBA'li yıldız Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu da yer alacak. 

Geçtiğimiz yıl Japonya'da düzenlenen ve ay - yıldızlı ekibin Dünya altıncılığını elde ettiği Dünya Şampiyonası'nda sakatlığı nedeniyle yer almayan Mehmet Okur ve affını isteyen Hidayet Türkoğlu, İspanya kadrosuna dahil edildiler. 

Milli Takım menajeri Harun Erdenay, her iki oyuncunun da herhangi bir sorunu bulunmadığını ve hazırlık kampı da dahil olmak üzere dev turnuva öncesi tam kadro çalışma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Ömer ve Tutku da kadroya alındı

Erdenay, bu sezon kulüplerinde üst düzey performans gösteren Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli forveti Ömer Onan ile yine Türk Telekom'da büyük bir çıkış yakalayan guard Tutku Açık'ın da, sakatlığı nedeniyle Japonya'da yer almayan Real Madrid'li Kerem Tunçeri ile birlikte ay - yıldızlı kadroya dahil edildiğini ifade ederek, "Dünya Şampiyonası'nda yer alan kadroya bu dört oyuncuyu da takviye edip şampiyonaya en güçlü şekilde gitmek istiyoruz" dedi. 3 - 16 Eylül tarihlerinde İspanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacak Milli Takım aday kadrosu 14 Haziran'da resmen açıklanacak. Ay - yıldızlılar, 16 Temmuz'da da toplanarak kampa girecekler.
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 08:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?