22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Memo ve Hido'nun gecesi

Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın Charlotte Bobcats'i 120-95 yendiği maçta 32 sayı attı. İlk 5'te sahaya çıkan milli basketbolcu Mehmet Okur, 30 dakika 49 saniye sahada kaldığı maçta 9 ribaunt ve 3 de asist yaparak galibiyetin mimarı oldu. Özellikle iç ve dış şutlarda elde ettiği 15'e 13'lük oranla kariyerinin en iyi isabet rakamını tekrarladı. 13 kez 2 sayılık atış yapan Okur, bunlardan 12'sini sayıya çevirirken, 2 kez denediği 3 sayılık şutlarda da 1 isabet buldu. Milli oyuncu, 7 kez geldiği faul çizgisinden de 5'ini sayıya çevirerek takımının en skorer ismi olmayı başardı. 

Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu galibiyeti getirdikleri maçlarda şov yaptı

Maçtan sonra Mehmet Okur'la ilgili yorumlarda bulunan takım arkadaşı Andrei Kirilenko, “Memo inanılmaz oynuyor. O, gerçek bir All-Star olduğunu kavramaya başladı. Takımı sırtlayan isimdi. Memo, özellikle kritik anlarda gerçek bir skor makinesi gibi” dedi.

Bobcats'e karşı bu sezon yaptığı 2 maçı kaybeden Jazz'da oyuna yedek kulübesinde başlayan Matt Harpring, 19 sayıyla Okur'a destek verdi. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı ev sahibi ekipte Gordan Giricek 15, Carlos Boozer ise 12 sayıyla maçı tamamladı.

Ligdeki 39. yenilgisini Jazz karşısında alan Bobcats'te ise Gerald Wallace 33 sayı ve 4 ribauntluk performansla maçın en skoreri oldu ama takımına galibiyeti getiremedi.

HİDAYET SEZONUN EN YÜKSEĞİNE ULAŞTI

Ligde dün gece iki Türkü karşı karşıya getiren karşılaşmanın galibi Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı 99-81 yenen Hidayet Türkoğlu'lu Orlando Magic'ti.

Orlanda'da bulunan Amway Arena'da yapılan ve 16 binden fazla kişinin izlediği mücadelede ev sahibi takımın Türk yıldızı Hidayet, attığı 25 sayıyla geceye damgasını vururken, aynı zamanda bu sezonun en yüksek rakamına ulaşmayı başardı. Maça ilk 5'te başlayan ve 28 dakika 38 saniye süre alan Hidayet, 25 sayının yanı sıra 9 ribaunt aldı ve 4 asist yaptı. Magic'in yıldız oyuncusu Grant Hill'in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği mücadelede, konuk takım Milwaukee Bucks'ta forma giyen ve bu sezon çaylak yılını yaşayan Ersan İlyasova takımı adına 7 sayı üretti.

Ligde yaptığı 62 maçtan 29'undan galibiyetle ayrılan Magic'te oyuna sonradan dahil olan Trevor Ariza, 20 sayı ve 6 ribauntluk performansıyla galibiyette etkili oldu. Dwight Howard ise 10 sayı ve 9 ribauntla “double double”ı kaçırdı.

Bucks'ta 5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaşması galibiyet için yeterli olmazken, karşılaşma boyunca 15 sayı üreten Michael Redd, yenilgiyi engelleyemedi.

MIAMI'Yİ 35'LİK JONES KURTARDI

Geçen yılın şampiyonu Miami Heat ile Zaza Pachulia'lı Atlanta Hawks'ın mücadelesinde, ev sahibi Heat, 35 yaşındaki oyuncusu Eddie Jones'ın etkili oyunuyla galip gelmesini bildi. Miami'de yapılan ve ev sahibi takımın 88-81 üstünlüğüyle sona eren mücadelede Jones, rakip potaya 21 sayı bırakarak galibiyette başrol oynadı.

NBA'DE TOPLU SONUÇLAR:
Orlando Magic-Milwaukee Bucks: 99-81
Cleveland Cavaliers-Houston Rockets: 91-85
Miami Heat-Atlanta Hawks: 88-81
Detroit Pistons-Golden State Warriors: 93-111
Utah Jazz-Charlotte Bobcats: 120-95
Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs: 74-88

hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 13:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?