15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Memo'nun maçında Fisher mucizesi

Göz kanserinin bir türüyle mücadele eden 10 aylık küçük kızı New York'ta ameliyat olan Derek Fisher, maça gelmeyecekti.

 Üç saat süren ameliyat iyi geçti, Fisher üçüncü çeyreğin sonunda tünelden koşarak salona girdi. Takım arkadaşları, taraftarlar ve rakip tarafından alkışlarla karşılandı. 

Isınamadan oyuna giren Fisher, takımına moral verdi, dördüncü çeyreğin sonlarındaki müthiş savunması ile giden maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada da birbirinden kritik 5 sayıya imza atan tecrübeli oyuncu gecenin kahramanı oldu. Özellikle son üçlüğü maçın galisbini belirledi. Oynadığı kısa süreye 11 sayı sıkıştıran Fisher maçtan sonra, "Bu geceyi nasıl bitirdim, gerçekten bilmiyorum, söyleyecek söz bulamıyorum. Benim önceliği her zaman ailemdir, eşimden izin alarak maça geldim" dedi. 

Memo, 23 sayı 18 ribaund ile devleştiği maçta özellikle yine maçın sonlarında el yakan topları sokarak galibiyetin mimarlarından biri oldu. Utah bu sonuçla Batı Konferansı Yarı Finali'nde durumu 2-0'a getirip büyük avantaj sağladı.

TÜRK BASKETBOLUNUN YAŞAYAN EFSANESİ MEMO

Kariyerinde NBA şampiyonluğu ve All-Star takımına seçilme gibi birçok başarı bulunan milli basketbolcu, Jazz ile finale çıkması durumunda iki ayrı takımla finale yükselen ilk Türk sporcu unvanını alacak. 3 sayılık atışlarda 7’de 3 isabet yakalayan Okur, 8 kez kullandığı 2 sayılık atışlardan 6’sını sayıya çevirirken, 3 kez geldiği faul çizgisinde de 2 sayı buldu ve mücadeleyi 23 sayıyla tamamladı. 

İlk 5 oyuncusunun tamamı çift haneli sayılara ulaşan ev sahibi takımda, 30 sayı ve 13 ribauntla "double double’ yapan Carlos Boozer, maça damgasını vurdu. Rus forvet Andrei Kirilenko ise 20 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistle galibiyette etkili olan oyunculardandı. Maçın başında etkisiz gözüken Deron Williams ise uzatmalarda attığı sayılarla takımına galibiyeti getirirken, sahadan 17 sayı ve 14 asistlik performansla ayrıldı. 

Batı Konferansı’nda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Dallas Mavericks’i serinin ilk turunda safdışı bırakarak lig tarihine geçen Golden State Warriors’ta ise Baron Davis, 36 sayı ve 7 asistle gecenin en skorer oyuncusu oldu. 27 sayı üreten Jason Richardson ve skor tabelasına 18 sayılık katkı yapan Stephen Jackson’ın çabaları da yetmeyince konuk takım sahadan yenik ayrıldı. Maça yedekler arasında başlayan Al Harrington ise 17 sayı ve 5 ribauntla oynadı. 

Play-off serisi ikinci turuna yarın yapılacak Detroit Pistons-Chicago Bulls karşılaşmasıyla devam edilecek.

Milliyet İNTERNET
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?