19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

MHK Toplantısı Şanlıurfa'da başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) 3 gün sürecek olan toplantısı Şanlıurfa’da başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Çelik, futbol liglerinde şike söylentileri için bir araştırma komusyonu kurulduğu belirterek, çıkan sonuca göre suçluların cezalandırılacağını söyledi.

Şanlıurfa Harran Oteli toplantı salonunda yapılan toplantıya Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, üyelerden Ali Kunak, Necmi Temizel, Mevlüt Güzel, Mahmut Çetiner, Murat Ilgaz, Alican Lakat, Salih Türktunç, Muhittin Boşat ve Hakem İşleri Müdürü Enbiya Yıldırım katıldı.

Sabri Çelik, MHK’nın kanun gereği 15 günde bir toplandığını belirterek, "Anadolu’ya açılan toplantının ilkini Şanlıurfa’da yaptık. Merkez Hakem Kurulu görevi seçildikten beri İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplantılarını yaptırıyordu. Biz bir ilk yaptık ve toplantıyı Güneydoğu’dan başlattık. Bunu da Şanlıurfa’da düşündük. Geçtiğimiz hafta oynanan maçların değerlerlendirmesi ve yaklaşan devre arası seminerinin hazırlıkları görüşülecek. Bunun haricinde Şanlıurfa’daki hakemlerimize ve yakın illerde hakemlerimiz, gözlemci ve hakem kurulları ile toplantı yapacağız. Toplantı 3 gün sürecek" dedi.

"Türkiye liglerine genç hakemlerle başladınız, genç hakemlerin performansı nasıldır?" şeklindeki soruya Çelik, "Biz hakemlerimizin hepsinden çok memnunuz. Biz gençlerle tecrübelileri harman yapıp liglere sürdük. Şu andaki genç hakemlerimizin gösterdiıği performans çok çok yüksek. Aynı şekilde tecrübeli hakemlerimiz de yüksek performans gösteriyor. Hakemlerimizden memnunuz" cevabını verdi.

Türkiye futbol liglerindeki şike söylentilerini de değerlendiren Sabri Çelik, "Bu konuda ilgili konfederasyon ve meclis, bir araştırma komisyonu kurdu. Çıkan neticelere bakacağız. Kim haklı kim haksız göreceğiz ve suçlular cezalarını çekecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 11:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?