24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Milan 3 -1 yenildi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Milan, Fatih Terim'in eski takımı Florentina'ya 3 - 1 yenilerek 8 maçlık galibiyet serisine noktayı koydu.

Geçen sezon Serie A'da kalması şaşkınlık yaratan Fiorentina bu sezon sergilediği  
futbol ile göz doldururken, Milan'ın yenilmesi de Fenerbahçe'ye ümit verdi. golü 10. dakikada Milan filelerine göndererek maçın açılışını yaptı.. Manuel Pasqual'ın serbest vuruşunda adamını marke edemeyen Serginho, Toni'nin kafa golüne engel olamadı.

Clarence Seedorf'un 30 metreden yolladığı füze ile Milan gole yaklaştı ancak fileleri havalandıramadı.

Milan'ın baskısı 25. dakikada işe yaradı ve ilk golde büyük hatası olan Serginho'nun ortasında iki defans oyuncusunun arasında topa kafa atmayı başaran Gilardino kendisinin

bu sezon 8. ve Milan'ın da beraberlik golünü kaydetti.

Shevchenko'nun 35. dakikada Fiorentina kalesine yolladığı top kalenin bir kaç santim yanından auta çıktı ve Milan ilk yarıda yakaladığı en ciddi öne geçme şansını tamamlayamadı.

Milan'ın oyunu tamamen kontrolü altında tutmasına rağmen öne geçen taraf ev sahibi Fiorentina oldu.. Pasqual'ın ortasını savunmaya çalışan Alessandro Nesta kayınca boşta kalan Jorgensen topu filelerle buluşturdu ve 46'da Fiorentina, Milan karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Bir dönem Fiorentina'da forma giyen ve takımın efsane futbolcuları arasında yer alan Manuel Rui Costa, Seedorf'un yerine oyuna girdi ve Fiorentina taraftarı Artemio Franchi'de eski oyuncularını tezahüratlarla karşıladı.

67'de Shevchenko'nun Rui Costa ve Gilardino ile yarattığı pozisyonda şutu dışarı çıktı ancak Milanlı futbolcuların "topa elle müdahele oldu" uyarıları kararı değiştirmedi ve tekrarlarda gözüken Christian Brocchi'nın penaltısı değer kazanmadı.

Carlo Ancelotti son kozunu Kaka'nın yerine Pippo Inzaghi'yi alarak kullandı.

Ancak maçın tamamlanmasına 3 dakika kala Fiorentina galibiyetini perçinledi.. Korner vuruşunda topa müdahele eden Pirlo ve Pancaro beklenenmi yapamadı ve Dida'yı avlayan Luca Toni kendisinin bu sezon 15. maçın 2. ve takımının da 3. golünü kaydetti.

Bu galibiyetle birlikte puanını 28'e yükselten Fiorentina, 2. sırada yer alan Milan'ı yakaladı ve bu hafta Roma'yı deplasmanda deviren lider Juventus'a 5 puanlık nefes aldırdı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?