16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Milli maçın sonucu ne olur?

Tümer yine kilit oyuncu
BU tip maçların tabii ki gönül favorileri oluyor. Ülke insanı olarak kazanmak istiyorum. Mantık favorimi zorluyorum, biz Norveç’ten daha iyi bir takımız diye düşünüyorum. Üstelik bu maç belki de Norveç’in gruptan çıkabilmek için son şansı. Maçta bunun zorluğunu yaşayacağız. Gökhan Zan’ın, Servet’le iyi eşleştiğini gördük. Zan’ın olmayışı handikap. Tümer, aynı performansı yine oyuna sürebilecek mi? Çünkü Tümer lider oyuncu, direksiyona geçti maçı kazandık.

VEDAT OKYAR (VATAN GAZETESİ)
Çok dikkatli olmalıyız
YUNANİSTAN maçı aynı skorla onların lehine de bitebilirdi. Biz kazandık tamam da biraz ayağımız yere basmalı. Özellikle defansta yine hatalar yapıyoruz. Eğer dikkatli olmazsak, Norveç’ten yara alabiliriz. Norveç’in artık kaybetme lüksü kalmadı. Bu tip takımlarla oynamak hem avantaj, hem dezavantajdır. Öncelikle acele etmemeliyiz, sakin olmalıyız, rakibe oynayabileceği geniş alan bırakmamalıyız. Rakibin bir de Carew gerçeği var. Hem etkili, hem bizim oyuncuları gayet iyi tanıyor. Ve maalesef Volkan hâlâ iyi değil.

ERMAN TOROĞLU (HÜRRİYET GAZETESİ)
Her maçın havası ayrı
BİZİM için çok iyi bir şekilde geçen Yunanistan maçı artık bitti. Her maçın kendi havası vardır. Bugün Milli Takım’ın sahaya şansıyla beraber çıkmasını talep ediyorum. Tabii bir de yine seyircisiz maç oynanacak. Bu durum her futbolcuyu olumsuz etkiler. Biz etkilenmemeye çalışmalıyız. Oynayacağımız rakip, en son şansını bize karşı kullanmak isteyecek, bunu da unutmayalım. Fatih Terim ve ekibinin Yunanistan’a karşı olduğu gibi, Norveç’e karşı da en iyi planı hazırladığından eminim.

SELİM SOYDAN (VATAN GAZETESİ)
Orta sahamız değişmeli
TERİM, Yunanistan karşısına F.Bahçe’nin tartışılan, çoğu maçta Türkiye ligi için bile yumuşak kalan orta sahasıyla çıktı. Ancak müthiş bir sonuç yakaladı. Norveç’in fizik oyunu, Tümer’in deşifre olması bu orta sahayı ne kadar işlevsel kılacak bilinmez. Norveç karşısına Terim’in, orta sahayı güçlendirerek çıkmasını bekliyorum. Aksi takdirde büyük zaferin üzerine büyük bir hezimet eklenebilir. Cumartesi yaşanan sansasyonel bir başarıydı

MEHMET DEMİRKOL (MİLLİYET GAZETESİ)
Zor maçın kritik noktaları
1 - Norveç’in direnci yüksek ayakta kalan 3 puanı alır

BİZİ bugün Yunanistan gibi kırılgan bir takım beklemiyor. Norveç, hız, boy ve fizik gücü ile ön plana çıkan, tüm alana yayılıp sahanın tamamını kullanan bir takım. Kuzey Avrupa’nın inatçılığı da cabası. Bu nedenle Yunanistan maçındaki gibi topu yere indirip çok koşan rakibi yormamız gerekecek. Savunmada daha çok kalıp kapanmaları, bizim için ekstra güç gerektirecek. Yani ayakta kalan maçı alır.

2 - Carew’i tut, Riise vurmasın
NORVEÇ’TE uluslararası tecrübesi en yüksek iki isim Carew ve Riise. Carew, Valencia’dan Roma’ya birçok ünlü takımda oynadı. Hem hava hakimiyeti, hem topla hareketli bir forvet. Özellikle kaleye yüzünü döndüğünde tutulması zor. Gerekirse 2 kişiyle Carew’e markaj şart. Monaco ve Liverpool’da 9 kupa gören Riise ise şut delisi. Etkili frikik kullanan süper solak, her açıdan vurur.

3 - İki kaleci de hataya meyilli
YUNANİSTAN maçında bir topu izleyen ve pozisyonun direkten dönmesiyle hatası gün yüzüne çıkmayan Volkan kaliteli ama her zaman yürekleri hoplatan bir yapıya sahip. Beşiktaş’tan tanıdığımız Mhyre de son Bosna maçında çok komik bir frikik golü yedi. Chalrton’da yedek kalan Norveçli kaleci bu nedenle canlı bomba. İki formsuz kalecinin performansı skoru etkiler.

4 - Uzun top ve taçlara dikkat
TÜRKİYE genel olarak dikine ve ara paslarla sonuca giderken Norveç, uzun toplarla oynuyor. Özellikle kanatlardan her top Carew’e şişiriliyor. Bu noktada Emre Aşık ve Servet’e büyük iş düşecek. Norveç özellikle faul ve kornerler kazanıp ölü toplarla sonuca gidiyor. Rakip yarı sahadaki taçları da uzun kullanıyorlar. Carew tehlikesini atlatırsak maçı lehimize çeviririz.

5 - 90 dakika sağ ile solun çatışmasına sahne olur
TAKIM olarak Türkiye’nin sağı, Norveç’in solu daha güçlü. Yunanistan maçında da görüldüğü gibi Hamit ve Sabri ikilisi çok uyumlu. Norveç’in solunda ise Riise gibi hücuma çok iyi çıkan bir tecrübe abidesi var. Bizim ikililinin Riise’yi çıkartmaması lazım. Türkiye’nin solunda ise Tuncay çok dolaştığı için Volkan Yaman yalnız kalıyor. Yaman üstelik gerçek sol bek değil. Norveç’in solunda Strömstad çok hareketli bir isim.
Vatan
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 08:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan yılmaz IP: 81.214.147.xxx Tarih : 28.03.2007 15:39:42
bız bu macı alacaz abı baska yolu yok.yenı bır dunya sampıyonu hadefıne sessız ve sınsıce gıdıyor ama bunun kımse farkında deıl.ama unmadık tas her zaman bas yarar derler ya atlarımız ıste aynısı olacak.bız avrupa sampıyonu olacaz.olmazsak da cıkıp aslanlar gıbı fınal oynayacagız