22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Milli raket İpek Şenoğlu Türkiye'de kulüp bulamadı

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, 3 seneden beri Türkiye'de hiçbir kulüple anlaşamadığını belirterek, Türkiye'de kendisine sahip çıkan kulüp bulamadığı takdirde yurtdışından gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi. Şenoğlu, bu konuda görüştüğü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den haber beklediğini kaydetti.

Mayıs ayında düzenlenen WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın ardından sağ omzundaki yırtık sebebiyle ameliyat olan İpek Şenoğlu, yeniden kortlara dönmeye hazırlanıyor. Ameliyatının son derece başarılı geçtiğini ifade eden Şenoğlu, evlerinin önündeki tenis kortunda babası Doğan Şenoğlu ile birlikte antrenman yapıyor.

İstanbul Cup'ta sakat olmasına rağmen ev sahibi olduğu için mücadele ettiğini hatırlatan İpek Şenoğlu, "İstanbul Cup'ta sakatlığıma rağmen seyircilerimizin de desteğiyle olabildiğince güzel maçlar çıkardım. Turnuvanın ardından hemen ameliyat oldum. Ameliyatım çok iyi geçti. 10 günden beri antrenman yapıyorum. 1 Ekim'de İngiltere'deki turnuvada oynamayı istiyorum. Daha sonra da 29 Ekim'de Cumhuriyet Kupası var. Kortlara dönüp, başarılı olmak istiyorum" dedi.

3 senedir Türkiye'de hiçbir kulüple anlaşamadığını belirten İpek Şenoğlu, "Gönül isterdi ki, Türkiye'de bir kulüple anlaşıp, daha büyük başarılara imza atayım. Karşıma şimdiye kadar benim kadar profesyonel düşünen ve benim hedeflerimi uygun gören bir kulüp çıkmadı. Şu anda bana ABD ve İngiltere'deki çeşitli kulüplerden teklifler var. Bunları değerlendirmek zorunda kalmak, beni üzer. Türkiye'de oynayıp, gençlere örnek olmak isterim. Türk gençleri ve kadınları, Türk tenisi için ülkemde olmam çok güzel olur. Ama ben de kendi geleceğimi düşünmek zorundayım. Büyük hedeflere adım atmam için daha büyük sponsorlara ihtiyacım var. Bunlar Türkiye'de karşılanmazsa, yurt dışına gitmekten başka şansım kalmayacak. Bu konuyla ilgili olarak Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin ile görüştük. Bana yardımcı olacağını söyledi. Bakanımızdan haber bekliyorum" diye konuştu.

İpek Şenoğlu, Türkiye'nin son dönemde ev sahipliği yaptığı WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası, Şampiyonlar Ligi Finali, Formula 1 ve UNIVERSIADE 2005 gibi uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Türkiye olarak, özellikle son dönemde spordaki atılımlarla hem Avrupa Birliği'ne girme hem de dünyaya kendimizi tanıtma konusunda çok önemli adımlar attık. Spora yapılan bu yatırımlar, dünyanın her yerinden izlenen bir yatırım oluyor. Bu organizasyonlarla, dünyadaki insanların Türkiye hakkındaki yanlış düşünceleri düzeliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 11:28:47
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 11:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?