31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Milliler yemin etti

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayında yemin töreni coşkusu yaşandı. 

Aralarında milli futbolcular Emre Belezoğlu, Ali Güneş ve milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın da bulunduğu 5 bin 900, 11. dönem Yurt Dışı Döviz Bedelli asker yemin etti. 

Yaklaşık 20 gün önce Askerlik görevine başlayan milli futbolcular Emre Belezöoğlu, Ali Güneş ve milli basketbolcu İbrahim Kutluay bugün düzenlenen törende eğitimlerini tamamlayarak yemin ettiler. 5 bin 900 gurbetçinin Döviz Bedelli Askerlik yapmak için müracaat ettiği ve aralarında İbrahim Kutluay'ın da bulunduğu bin 200 Kişi Antalya Piyade Eğitim Tugay'ına sevk edilmişlerdi. 

58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılan yemin törenine Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Tolgay, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Eski Bakanlardan Güney Taner, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız ve asker aileleri izledi. 

58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Hayta'nın yaptığı konuşmadan sonra 11. Dönem olarak Döviz Bedelli kısa dönem askerlik görevini yapan erler silah ve bayrağa el koyarak yemin ettiler, Alaya ilk katılan er Serkan Atam'a katılım belgesi ve hediyeler verilmesinin ardından yaş kütüğüne Serbülent Ilık'ın plaket çakması ile devam eden törende askerler silah başı yaparak hep birlikte yemin etti. 

Ailelerin duygulu anlar yaşadığı tören, geçit töreni ile sona erdi.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:30:57
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 15:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?