22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Millilerimiz ikinci yarı ALTINtop'ladı

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'ndaki 5. maçında Norveç ile 2-2 berabere kaldı. Ay-yıldızlılar, aldıkları bu beraberliğe rağmen 13 puanla grup liderliğini sürdürdü. 

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Norveç karşısında son dakikalarda atılan golle alınan beraberlikten dolayı sevinçli olduklarını belirterek, "Grubumuzda 5 maç oynadık, mağlubiyetimiz yok. 

Oynadığımız 5 maçın 3'ü seyircisizdi ve grup lideriyiz. Biz, başından beri bu Milli Takım'a herkesin güvenmesi gerektiğini söylemiştik. Milli Takım'ın teknik kadrosundan mutfağına, Hakan Şükür'ünden kaleci Volkan'ına kadar bütün kardeşlerimizi, ülke bağrına basmak mecburiyetinde. Futbolcu kardeşlerimize herkes yardımcı olmak mecburiyetinde diye düşünüyorum" dedi.
 
Hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yollarına devam ettiklerini kaydeden Haluk Ulusoy, "Tüm Türkiye'den rica ediyorum; bu sahada alın teri döken, ülkesi için mücadele veren, ülke bayrağı için mücadele veren teknik kadromuzu, futbolcu kardeşlerimizi tüm Türkiye bağrına bassın. Onlarla çok büyük başarılar elde ettik. Daha büyük başarılar elde edeceğimize ben canı gönülden inanıyorum. Maça girmeden önce annem ve babamla görüştüm, onların dualarını aldım. Onlara şükran borçluyum. İnanıyorum ki; şu statta olmayan ama ülkesini seven herkes, bize dua etti. Hepsinden Allah razı olsun. Bıraksınlar, biz güzel bir şekilde görevimize devam edelim. Bizi rahat bıraksınlar, ülkemizi başarıdan başarıya koşturalım. O eski, güzel günlerimize tekrar kavuşalım. Ülkemizin bayrağını, vatanımızı dünyanın dört bir yanında başarıdan başarıya koşturalım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Haluk Ulusoy, maçtan sonra soyunma odasında yaşananlarla ilgili bir soru üzerine ise, "İçeride mükemmel bir atmosfer var. Arkadaşların hepsi tabii ki çok sevinçli. Aslında rahat alabileceğimiz bir maçtı. Ama 2-0 geriden gelip maçı 2-2'ye getirmekte başarı. Bizim grupta bir rakibimizi safdışı bırakabilmemiz için burada Norveç'e yenilmememiz gerekiyordu ve çocuklar bunu başardı. İkinci devre mükemmel bir mücadele örneği gösterdiler. Maç sonunda hepsini tek tek öptüm" ifadelerini kullandı.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 22:45:21
Güncelleme :29 Mart 2007 Perşembe 00:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?