19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Miniklerde şampiyon Beşiktaş

Kastamonu'da yapılan Kulüplü Küçük Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda potanın kralı Beşiktaş oldu.

Beşiktaş final maçında Bursa temsilcisi Yeşimspor'u 75-69 mağlup etti. Nefeslerin tutulduğu karşılaşmanın düğümü dördüncü periyotta çözüldü.

Beşiktaş turnuvanın sayı kralı ve en değerli oyuncusu olan Doğukan ile mutlu sona ulaştı.


Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle Beşiktaş büyük bir sevinç yaşarken Yeşimspor, oyuncuları ise gözyaşlarını tutamadı. Kartal finale, çeyrek finalde Büyük Koleji, yarı finalde ise Galatasaray'ı farklı geçerek geldi. Turnuvanın sürpriz takımı Yeşimspor'da çeyrek finalde Efes Pilsen'i yarı finalde de Fenerbahçe Ülker'i yendi.
Heyecanın tavan yaptığı karşılaşma her iki takımda karşılıklı basketleriyle başladı. İlk periyottu 22-20 Yeşimspor önde kapattı. İkinci periyotta Beşiktaş bir ara beş sayı geriye düşse de sonlara doğru toparlandı ve bu periyodu 16-13 önde kapattı. Siyah-beyazlılar ilk yarıyı da 55-50 önde bitirdi.


Üçüncü periyotta Beşiktaş hızlı başladı. Karttalar bu periyottu üst üste buldukları basketlerle 19-15 önde bitirdi. Dördüncü periyotta Yeşimspor beraberliği yakaladı hatta bir ara öne geçti. İşte tam bu dakikada Beşiktaş'ın sayı kralı ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Doğukan sahneye çıktı.

Rakip potaya 36 sayı gönderen Doğukan siyah-beyazlıların kupayı almasındaki en büyük paya da sahip oldu.
Karşılaşmanın bitmesiyle birlikte Beşiktaş taraftarı salona inerek takımlarını kucakladı. Büyük bir sevinç yaşayan kartallar formalarını taraftarlarına attı.
Yeşimspor oyuncuları ise karşılaşmanın bitmesiyle göz yaşlarını tutamadı. Bursa temsilcisi büyük bir üzüntü yaşadı.

DERBİ VE ÜÇÜNCÜLÜK FENERBAHÇE'NİN
Küçük Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası üçüncülük-dördüncülük karşılaşması ezeli rakiplerin mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği mücadelede gülen taraf sarı kanaryalar oldu. Sarı-lacivertliler derbiyi 69-62 kazanarak en iyi üçüncü takım oldu.

SALON: Atatürk
HAKEMLER: Ergin Sarı xx, Kaan Elgin xx
BEŞİKTAŞ: Mustafa xx, Doğukan xxx 36, Ali xx, Mehmet Can x, Cem x, Abdullatif x 18, Oğuzhan xx, Kartal xx 10, Alican xx, Hakan xx 11, Orkun x
BAŞANTRENÖR: Cemal Kartal
YEŞİMSPOR: Hüseyin x 6, Fahrettin x 2, Hakan xx 18, Şeref x, Emre xx 15, Osman x 2, Uğur xx 11, Emir x 2, Ersel xx 11, Çağatay x 2
BAŞANTRENÖR: Serkan Sevimli
1. PERİYOT: 20-22
DEVRE: 55-50
3. PERİYOT: 19-15
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?