27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Moldova karşısında aynı 11

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Moldova maçında baskılı bir oyun tarzı benimseyeceklerini belirterek, "İleride basan bir görüntü çizmek ve maçı kazanmak istiyoruz" dedi. 

A Milli Futbol Takımı'nın, Moldova maçı için Commerzbank Arena Stadı'nda yaptığı son antrenman öncesi statta bir basın toplantısı düzenleyen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Moldova maçının hazırlıklarını ciddi bir biçimde sürdürdüklerini belirterek, "Amacımız, oyunu rakip sahada oynamak. Baskılı bir oyun tarzı benimseyeceğiz. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. İleride basan bir görüntü çizmek ve maçı kazanmak istiyoruz" dedi. 

Milli Takım'da güçlü bir orta saha hedeflediğini kaydeden Terim, "Sistem maç kazanmaz. Oyun anlayışı, oyun prensibi, bunlar çok daha belirleyici. Özellikle güçlü bir orta saha istiyoruz. Sahanın her alanında olabilen, pas yüzdesi yüksek oyuncular istiyoruz" diye konuştu.
Terim, Milli Takım'daki sakat oyuncularla ilgili de, "Hakan'ın fazla bir problemi yok. Tümer'in bir problemi vardı, ancak fena durumda değil. Şu anda oynamaz diyeceğimiz ağar bir sakatlık yok" şeklinde konuştu. 

Milli Takım'da oyuncu tiplemesinin önemine de değinen Terim, "Takımda oynayarak kendine güvenini kazanacak oyuncular var. İlerleyen maçlarda daha iyi şeyler yapacaklar. Hem dayanıklı hem basan hem de kazanan oyuncular istiyoruz" dedi. 

Fatih Terim, Çarşamba günkü rakipleri Moldova ile ilgili de, "Altı pasın içine kadar 15-20 kişi görüyorsunuz. 10 numaralı oyuncuları çok etkili. Ama dediğim gibi burası bizim sahamız. Bu güzel gidişimizi 9 puana tamamlamamız lazım" ifadelerini kullandı. 

Hakan Şükür'e yönelik yapılan eleştirilerle ilgili olarak da Terim, "Ne Hakan Şükür ne de başka birinin eleştirilmemesini söylemiyorum. Ancak benim kendi düşüncelerim içerisinde, inandığım doğrultuda tarzım var. Bu tarz içinde Hakan, önemli bir atak oyuncusu. Ama golcülerin kaderidir bu. Atamayınca sıkıntı yaşıyor. 'Etkilenmiyor' desem yalan söylerim. Macaristan maçında çok iyi oynamadı, ama kötü de oynamadı. Moldova maçına yaklaşık 24 saat var. Böyle baktığınız da bazı şeyler acıtıyor. Demek ki bu, herkesin milli takımı değil" diye konuştu. 

Fatih Terim, Macaristan maçında ortaya konan futbolun eleştirilmesi ile ilgili de, "Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü bile 'Türkiye ile berabere kalamazdık' diyor. Bizim taraf, maşallah" şeklinde konuştu. 

Grupta oynadıkları iki maçta da kapalı savunmalara karşı mücadele ettiklerini de hatırlatan Fatih Terim, "Herkes, Yunanistan ve Norveç maçlarını konuşuyor. O maçlarda üzerimize gelsinler bakalım. O zaman bir Gökdeniz'i nasıl tutacaklar. Bizim o maçlarda oyunumuz daha iyi geçer. Ben, bu yürekteki, bu istekteki oyunculara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Moldova karşısına Macaristan maçının 11'i ile çıkacaklarını da söyleyen Terim, şöyle devam etti: 

"Tabi ki sahada bazı değişiklikler yapacağız. Tarihinde deplasmanda hiç yenemediği Macaristan'ı yenmiş arkadaşları, bir de burada oynarken görmek istiyorum. Ben, bir şeyi yerine oturtmak istiyorum. Güçlü orta saha. Bizim şu anda kadroya çağrılmayan oyuncularımız da bunu benimseyecek. Onlar da zamanı geldiğinde milli takım kadrosuna çağrılacak ve gelip bu formata uyacak." 

Fatih Terim, Milli Takım'ın kapılarının her zaman yeni oyunculara açık olduğunu da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 22:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat kose IP: 193.224.42.xxx Tarih : 11.10.2006 15:12:31
artik oynamasin ya su hakan sukur yeter artik yerini geclere birakmasi lazim