22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Monaco'da sıralama turu Alonso'nun

Formula 1 2007 sezonunun beşinci yarışı olan Monaco Grand Prix'si sıralama turlarının galibi McLaren'ın dünya şampiyonu sürücüsü Fernando Alonso oldu. 

Sezonun sürprizlere en açık ayağı olan Monaco Grand Prix'si sıralama turlarının ilk seansında Lewis Hamilton takım arkadaşı Alonso'nun önünde 1. sırada yer alırken, sözkonusu sürprizlerden biri gerçekleşti ve Toro Rosso sürücüsü V. Liuzzi, Ferrari'den Felipe Massa'yı da geride bırakarak 5. sıraya yükseldi. 

İlk seansta elenen sürücüler ise; A. Davidson, S. Speed, A. Sutil, R. Schumacher, T. Sato ve C. Albers oldu. 

İkinci seansın başlamasından kısa bir süre sonra Ferrari sürücüsü Kimi Raikkonen, pistin deniz kıyısındaki kısmında bariyerlere temas edince, aracının sol ön süspansiyonuna zarar verdi Rascasse virajını alamayarak pistin ortasında kaldı. Raikkonen'in arkasından gelen takım arkadaşı Felipe Massa da bu durumdan etkilenerek zaman kaybetti.
Ferrari pit ekibi Raikkonen'in aracına hemen müdahale etti ancak kalan 10 dakikalık sürede otomobili hazırlayamadılar ve Kimi Raikkonen sıralama turlarına veda etti. 

İkinci seansın son saniyeleri, Red Bull pilotu D. Coulthard ve Renault pilotu H. Kovalainen'in mücadelesine sahne oldu. Coulthard zaman turuna başlarken, arkasından gelen H. Kovalainen'i engellemiş oldu ve böylece Kovalainen elenirken, Coulthard 8. sırayı aldı. Bu olayı hemen incelemeye alan yarış komiserleri, David Coulthard'ı hatalı buldu ve İskoç sürücünün son seansa katılmasına izin verilmedi. Böylece Jenson Button son seansa yükselme şansını elde etti.
İlk seansın sürpriz ismi Liuzzi de ikinci seansta elenen pilotlardan biri oldu. 

İkinci seansta elenen isimler, K. Raikkonen, H. Kovalainen, J. Trulli, V. Liuzzi, A. Wurz ve D. Coulthard oldu.
Sıralama turlarının son seansı da ilk iki seansta olduğu gibi, McLaren sürücülerinin "savaşına" sahne oldu. Lewis Hamilton'ın seansın henüz başında kaydetmiş olduğu 1.15.905'lik derece son saniyelere kadar geliştirilemedi. Seansın bitimine saniyeler kala Fernando Alonso takım arkadaşını geçerek 1.15.726'lık derecesiyle McLaren'a sezonun ilk pole pozisyonunu getirdi. Ferrari sürücüsü Massa ise 1.15.967 ile yarışa üçüncü sıradan başlama hakkını elde etti.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 16:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?