22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Mourinho Chelsea'den ayrıldı!

BBC'nin haberine göre Mourihno Çarşamba akşamı içlerinde John Terry, Frank Lampard ve Didier Drogba'nın da olduğu bir grup oyuncusuna cep telefonuyla mesaj göndererek, görevi bıraktığını haber verdi.

Gecenin geç saatlerinde Chelsea kulübü tarafından da doğrulanan habere göre, Salı akşamı Şampiyonlar Ligi maçında Rosenborg'la 1-1 berabere kalan Chelsea'nin hocası dün gece yönetim kuruluyla uzun bir toplantı yaptıktan sonra kesin kararını verdi. Kulüpten yapılan açıklamada, karşılıklı anlaşma yoluyla Portekizli hocanın sözleşmesinin fesh edildiği belirtildi.

Mourinho'nun dün akşam saatlerinde takımın önde gelen oyuncularını bilgilendirdiği, gece yarısı olduğunda ise istifa haberini tüm takımın aldığı belirtiliyor.

Chelsea'de iki şampiyonluk

2004 yılında Şampiyonlar Lig kupasını kaldırdığı Porto'dan ayrılarak Chelsea'ye transfer olan Mourinho, bu ekiple ilk iki sezonunda Premier Lig şampiyonluğu kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalden öteye gidemeyen Mourinho'nun Chelsea'si geçen sezon da şampiyonluğu Manchester United'a kaptırmıştı.

Abramovich'le çekişme

Portekizli hocanın istifasında, özellikle geçen sezon kulübün sahibi Roman Abramovich'le yaşadığı fikir ayrılıklarının ve takımın kötü gidişinin etkili olduğu sanılıyor. Bilindiği gibi, ikili geçen sezon Andriy Shevchenko'nun transferi konusunda görüş ayrılığına düşmüş ve sezon boyunca birbirlerine bozuk atmışlardı. Öte yandan, Chelsea'nin ligde 5. sırada bulunması ve Rosenborg maçında alınan beraberlik de bu çatışmanın tuzu biberi oldu.

Jose Mourinho'nun yarın Cobham'daki antrenman tesislerine gelerek oyuncularıyla vedalaşması ve görevinden resmen ayrılması bekleniyor. Sözleşmesinde çok yüksek bir tazminat miktarı bulunan Mourinho'nun kulüpten ne kadar tazminat alacağı konusu ise henüz netleşmiş değil.

Ramos'un adı geçiyor

Bu arada, Chelsea'de boşalan teknik diretörlük koltuğu için adı ilk geçen aday, Tottenham'ın da gündeminde olan Sevilla teknik direktörü Juande Ramos oldu. Kulübünün Arsenal'le yaptığı ve 3-0 kaybettiği Şampiyonlar Ligi maçı için Londra'da bulunan Ramos'un olası bir teklife hayır demeyeceği belirtiliyor. Geçen sezon adı Chelsea'yle anılan Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Paolo Mancini ve Fabio Capello da adaylar arasında bulunuyor.

BBC
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 20:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?