22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Mourinho niçin ayrıldı?

İngiliz takımının Rus sahibi Roman Abramovich, Portekizli teknik adamın gidiş nedenini açıkladı: Jose Mourinho’yu seviyorum. Ancak hiç kimse bu kulüpten daha büyük değildir.

‘Aramız bozuktu’

İngiliz ekibi Chelsea’nin Rus sahibi Roman Abramovich, teknik direktör Jose Mourinho’nun görevinden ayrılmasının ardından sessizliğini bozdu. Abramovich, “Jose’yi gerçekten çok seviyorum. Çünkü Chelsea için önemli işler yaptı. Ancak şunu itiraf etmeliyim ki, hiçkimse bu kulüpten daha büyük olamaz” diyerek ayrılığın asıl nedenini açıkladı. Portekizli çalıştırıcı ile aralarının çok da iyi olmadığını ifade eden Rus milyarder, “Ancak profesyonel çalıştık” yorumunu yaptı.

İngilizce konusu...
Yakın dostu İsrail Milli Takımı’nın eski çalıştırıcısı Avram Grant’ın hocalığına sonuna kadar güvendiğini belirten Abramovich, “Mourinho ile yollarımızı bazı sorunlardan dolayı ayırdık. Avram kaliteli bir adam. Ve burada kalacak. Sadece teknik heyetimize, ona yardımcı olacak yeni isimler gelecek. Ayrıca kendisi Mourinho’dan çok daha iyi İngilizce konuşuyor. Ama niçin medya önüne fazla çıkmıyor, bunu gerçekten anlamış değilim. Sanırım zaman gerek” diye konuştu.

‘Emre’yi de kazandık’ 
Premier Lig’de Newcastle United’ın sahasında Everton’ı 3-2 yendiği mücadelede ikinci yarı oyuna girip bir de gol atan milli futbolcumuz Emre Belözoğlu’na övgü dolu sözler... Newcastle’ın menaceri Sam Allardyce, “Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Hem maçı hem de Emre’yi kazandık. Onun gol atmasına çok sevindim. Umarım bu formunu sürdürür” dedi. Uzun süredir eleştirilere maruz kalan başarılı orta saha oyuncusu Emre’ye gazeteler 10 üzerinden 7 puan verdi.

AnelkaBurger’e gel!

Fransa Milli Takımı’nın ve Bolton Wanderers’in yıldız futbolcusu Nicolas Anelka, ününe ün katmaya devam ediyor. Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen golcü, ülkenin önde gelen restoranlarından ‘Quick’in fast-food zincirinin yeni hamburger türüne ismini verdi. Firmanın ‘AnelkaBurger’ adıyla piyasa sürdüğü hamburgere büyük bir ilginin olduğu belirtildi. Medyatik bir kişiliğe sahip olan yıldız futbolcunun bu ürünü, ‘Yeşil baharat soslu lezzetiyle AnelkaBurger’ diye lanse ediliyor. 

Vieira Ada yolunda
Manchester City’nin teknik direktörü Eriksson’un gözünü İnter’in Fransız orta saha oyuncusu Patrick Vieira’ya diktiği öğrenildi. İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden News of the World’un haberine göre, Ericksson’un eski Arsenal’lı Fransız yıldız için İtalyan kulübüne 6.5 milyon Pound teklif ettiği iddia edildi.

Del Piero şoku!
İtalya Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Gürcistan’la yapacağı maçın aday kadrosuna Juventus’lu Del Piero çağrılmadı. Teknik direktör Roberto Donadoni’ye daha önce, “Beni eğer forvet oynatmayıp, yine orta sahanın solunda görev vereceksen kadroya çağırma” diyen tecrübeli golcünün, bu yüzden böyle bir sorunla karşılaştığı bildirildi.

Fanatik
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:19:40
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 11:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?