22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Muhammed Türkiye'de kaldı

Küçük yaşına rağmen yeteneğiyle futbol kamuoyunun dikkatini çeken ve İspanya'nın dev kulübü Barcelona'nın istediği Beşiktaşlı Muhammed Demirci'nin, 1-2 yıl daha Türkiye'de kalacağı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi olan ve Muhammed'in vekaletini elinde bulunduran Seyit Ateş, minik oyuncuyu isteyen Barcelona'dan Muhammed'in ailesiyle birlikte İspanya'ya gitmesi talebinde bulunduklarını belirterek, ''Ancak İspanyol Kulübü buna sıcak bakmadı. Muhammed'in anne ve baba şefkatine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüzden şimdilik Barcelona'ya gitmemesi yönünde karar aldık'' dedi. Ateş, Muhammed'in 10 günlüğüne Barcelona kampına katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Barcelona ile 10 günlük birliktelik yaşadık. İspanyol yetkilileri bu süre zarfında minik oyuncuya müthiş ilgi gösterdi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Barcelona'ya gelen ve 1993 doğumlu çocuklar içinde 1995 doğumlu Muhammed en iyi görünümdeydi. Muhammed'in yaş grubu içinde kendisinden daha yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Bu oyuncu 1 yıldır kamuoyunun gündeminde.''

Barcelona'nın aileyle gelmesi yönündeki talebi karşılamamasının yanı sıra Beşiktaş'ı da devreden çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Seyit Ateş, ''Ben tepki koyunca Beşiktaş ile görüşeceklerini beyan ettiler, ama Türkiye'ye döndükten sonra mentörler ve psikologlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde Muhammed'in henüz baba ve anne şefkatine muhtaç olduğu bir yaşta bulunduğu kanaatine vardığımız için şimdilik minik oyuncunun Barcelona'ya gitmemesi şeklinde bir karar aldık'' diye konuştu.

İleri yıllarda neler olacağını kestirmenin güç olduğunu kaydeden Ateş, ''Dünyanın diğer kulüplerinden de teklif var. Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı, Almanya'dan birkaç kulüp ve İngiltere'nin Arsenal kulübü Muhammed ile ilgileniyor. Biz 1-2 yıl bu teklifleri düşünmeyeceğiz, ama yarın bir kulüp çıkıp 'Muhammed'i ailesiyle istiyoruz' derse o kulübü tercih ederiz'' dedi.Barcelona altyapı genel koordinatörünün Muhammed'in dünyanın en büyük futbolcusu olabileceği yorumunda bulunduğunu kaydeden Ateş, ''Barcelona, Muhammed için çok istekli davrandı. İki gün önce bizimle meseleyi çözme adına görüşme talebinde bulundular, ama Muhammed'in 1-2 yıl daha ailesinden uzak kalmaması kararını aldık'' diye konuştu.

Muhammed'in ailesiyle İspanya'ya gitmesi Barcelona'nın genel prensibi dışında olduğunu belirten Ateş, ''Şu an Barcelona'da forma giyen Messi'yi de ailesi olmadan İspanya'ya getirmişler. Futbolcular için bir yerleri var. Muhammed'i de oraya almak istediler, ama bizim görüşümüz bu yönde değildi. Messi, yalnız başına gidip başarılı olan bir oyuncu olarak örnek olabilir. 12 yaşında ailenizden ayrılıp başarılı olabilirsiniz, ama Muhammed'in bu şekilde başarılı olacağına emin olamadık'' dedi.
sabah
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 15:37:22
Güncelleme :22 Mart 2007 Perşembe 15:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?