18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Mutlu Çelik istifa etti

Hakem Mutlu Çelik, Mersin’de Merkez Hakem Komitesi’nin (MHK) düzenlediği toplantıda, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ve MHK Başkanı Sabri Çelik’e "Ben hakemliği bırakıyorum" diyerek istifa etti.

Olay hakem Mutlu Çelik, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ve MHK Başkanı Sabri Çelik’in önünde, "Bugüne kadar hep masal anlattınız, anlatmaya devam edin. Ben hakemliği bırakıyorum" diyerek istifa etti.

MHK Disiplin Kurulu’nca basına yaptığı açıklamalar nedeniyle 40 gün hak mahrumiyeti cezası verilen ve Tahkim Kurulu’na başvuran hakem Mutlu Çelik, ilginç bir istifaya imza attı. Tahkim Kurulu’nun, Çelik’in yaptığı başvurusu üzerine ceza için yürütmeyi durdurma kararı almasından sonra, MHK’nın Mersin’de düzenlediği 2004 yılı değerlendirme toplantısına davet edildi.
Toplantıda Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHK Başkanı Sabri Çelik’i gergin halde dinleyen Mutlu Çelik, konuşmaların tamamlanmasını sabırsızlıkla bekledi. Sabri Çelik’in konuşmasını tamamlayıp protokoldeki yerine geçmesinden sonra Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Avusturya MHK Başkanı Gerhard Kapl ile MHK üyeleri ve 104 hakemin önünde, istifa dilekçesini Çelik’e uzatan Mutlu Çelik, "Bugüne kadar hep masal anlattınız, bundan sonra da anlatmaya devam edin. Ben hakemliği bırakıyorum" dedi.

Sabri Çelik’in almadığı istifa dilekçesini MHK üyesi Alican Lakot’un masasına bırakan Mutlu Çelik, herkesin şaşkın bakışları arasında salondan ayrıldı.
Bu arada, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, olayla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 17:08:42
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 13:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?