20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Mutlu son Fener'in

Beko Basketbol Ligi 2007-2008 Şampiyonu Türk Telekom'u 90-79 yenerek seride 4-1 öne geçen Fenerbahçe oldu

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Türk Telekomspor karşısında 3-1 önde olan Fenerbahçe Ülker'in, kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edeceği bu akşamki maçına sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar, maçtan 1 saat önce Abdi İpekçi Spor Salonu kapılarında kuyruklar oluştururlarken, yoğunluk nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşandı. Sarı-lacivert çizgili formalarıyla salona gelen taraftarlar, takımlarının sahaya gelişi sırasında ''şampiyon'' biçilinde tezarühat yaptı. Taraftarlar, oyuncuları tek tek tribüne çağırarak moral verdiler. Antrenör Bogdan Tanjeviç lehine de tezarühatta bulunan taraftarlar, maç başlar başlamaz yoğun bir tezarühatla, şampiyonluk yolundaki en önemli mücadelede takımlarına büyük destek sağladılar.

Final serisinde 3-1 geride kalan Türk Telekomspor'un az sayıdaki taraftarı da salondaki yerlerini alırlarken, salonun, yalnızca bu takımın taraftarlarına ayrılan yerinde boşluk oldu.

Fenerbahçe Ülker'in, kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edeceği karşılaşma öncesi, Abdi İpekçi Spor Salonu sarı-lacivert renkli balon ve flamalarla süslendi.

Karşılaşmayı, Fenerbahçe'nin geçen günlerde şampiyon olan kürek takımı ile yıldız erkek ve bayan basketbol takımları, kendilerine ayrılan bölümde izlediler.

Türk Telekomspor Antrenörü Ercüment Sunter, takımın en önemli silahı El Amin'i kenarda tutup, ilk 5'te Muratcan'a şans verdi. Türk Telekomspor'un ilk 5'i Tutku, Muratcan, Bekir, Lang ve Dudley'den oluşurken, Fenerbahçe Ülker ise Solomon, Ömer, White, Oğuz ve Semih 5'iyle mücadeleye başladı.

Öte yandan karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de protokol tribününden izledi.

..
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 22:08:26
Güncelleme :4 Haziran 2008 Çarşamba 22:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?