22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Nazi selamı Anderlecht'i yakacak

UEFA Sözcüsü William Gaillard, yaptığı açıklamada, UEFA'nın uzun süredir ırkçılıkla mücadele ettiğini belirterek, maçta çıkan olaylarda ırkçı davranışların tespit edilmesi durumunda Anderlecht Kulübü'ne çok ağır cezalar verilebileceğini söyledi.


Bu arada, Belçika polisi dün başlattığı operasyonlarda 11 Anderlecht taraftarını tutuklarken, statta bulunan kameralardan elde edilen kayıtların izlenmesi sonrası bu sayının yükselebileceği bildirildi.


Araştırmalar sonucu ırkçılığın tespit edilmesi durumunda kulübe verilecek cezalar arasında bir çok Avrupa kupası maçını seyircisiz oynama ve para cezası gündeme gelirken, verilecek para cezasının bir kısmının olaylara karışan taraftarlardan alınacağı öğrenildi.


Anderlecht-Fenerbahçe maçında, Belçikalı taraftarlar Hitler selamı vermiş ve Belçika kimliklerini çıkartarak, ''İşte bu ırk, üstün ırk'' diye slogan atmışlardı.


Fenerbahçe taraftarı da buna karşın milliyetçi tezahüratlarda bulunmuştu.

aa
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 20:57:39
Güncelleme :31 Ağustos 2007 Cuma 21:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.75.xxx Tarih : 1.09.2007 06:58:32
'İŞTE BU IRK , ÜSTÜN IRK' ; ULUSAL MARŞI SORULDUĞUNDA ÖNCE HATIRLAYAMADIM DEYİP ARDINDAN FRANSIZ MİLLİ MARŞINI OKUMAYA BAŞLAYAN BİR GABİYİ BAŞBAKAN SEÇEN, BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDEKİ BİR SALAKLAR VE HAİNLER ÜLKESİNİN VATANDAŞINDAN ÇOK İDDİALI BİR SLOGAN!...