27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

NBA'daki oyuncular zarar veriyor

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan oyuncuların Milli Takım'a zarar verdiğini söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Kemer Limra Otel'de düzenlediği ''43. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde ''12 Dev Adam ve Dünya Şampiyonası'' konulu oturumda konuşan Demirel, Milli Takım'daki NBA oyuncularının sorun yaşadığını belirterek, ''Bundan sonra oyunculara 'Milli takıma yüzde 100 kendinizi veremeyecekseniz, gelmeyin!' diyeceğiz. (A) Milli Takımın 2006 Dünya Kupası kadrosunda 2010'da oynayabilecek oyuncular olacak'' dedi.

(A) Milli Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez ise, NBA'de oynayan Türk oyuncuların milli takım şartlarına uyum sağlayamadığını ifade ederek, ''Son yaşadığımız 3 turnuvada yenildiğimiz maçlardan sonra bunlar ortaya çıktı. NBA oyuncularından kaynaklanan bu durumu çözmemiz lazım'' diye konuştu.

2006 Dünya Kupası'nda başarılı olmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Turgay Demirel, ''Bu ay içinde Milli Takım'da görev yapmış antrenörler ve oyuncular ile medya mensuplarıyla ayrı ayrı toplantı yapıp, görüşlerini alacağız'' diye konuştu.

2005 yılının Türk basketbolu açısından başarılı geçtiğine değinen Turgay Demirel, konuşmasına şöyle devam etti:

" 2005 yılı Türk basketbolu için oldukça önemliydi ve başarılı geçti. Özerk olarak ilk genel kurulunu yaptı. 2010 dünya şampiyonasına organize etme hakkını kazandı. Bayanlarda Akdeniz oyunlarda bayan milli takımı şampiyon oldu. 2005 Avrupa Şampiyonası'nda son 8'e kalmak istiyorduk. Bu kadar kapasiteli olan Milli Takımımız'ın neden bu dereceyi aldığı sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da konuşuldu. NBA oyuncularının oynadığı takımlarda ve birden fazla yıldız oyuncunun oynadığı takımlarda maalesef bir dengesizlik oluşuyor. Sırbistan-Karadağ da bizim gibi aynı şeyi yaşadı."

Federasyon Başkanı Turgay Demirel ,"Türkiye Basketbol Ligi nasıl daha cazip hale getirilebilir?' sorusuna ," Geçen hafta Beşiktaş ile Fenerbahçe maçında anne akraba herkese küfür edildi. Böyle bir ortamda nasıl bu ürünü pazarlayacağız? Bir takım kaybettiği zaman ya hakem ya federasyon suçlanıyor. Türkiye'nin bir 10 yıl daha süreye ihtiyacı var" cevabını verdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?