19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

NBA'de Hido gerçeği

NBA’de dördüncü sezonunda. Artık kendine güvenen artık ne yaptığını bilen bir Hidayet var karşımızda. Sacramento’daki çaylak dönemi, Spurs’ta edindiği tecrübe ve işte 25 yaşında Orlando’yu sırtlayan altıncı oyuncu.

Hidayet Türkoğlu, altı maç sonunda üç sayı kaydeden NBA’in en iyi 17’nci oyuncusu olurken, 48 dakikalık iki sayı başarı ortalamasında da NBA 14’üncüsü.

Playoff’lara kadar 80’in üzerinde maç oynanacağı gözönünde bulundurulursa Hedo’nun performansı açısından şimdiden net bir şey söylemek erken olur. Ancak görünen köy klavuz istemez. Hedo’nun altı oyunluk performansı diğer maçların da teminatı olacak gibi.

Hedo yeni takımına uyum sağladı

Grant Hill’in sakatlıktan kurtulması, S. Francis’in performansı Orlando’ya altı maçta dört galibiyet iki yenilgi getirdi. Altıncı oyuncu olarak benchten gelip takım içinde en iyi üçüncü skorer olması da Hedo’nun yeni takımına uyum sağladığını gösteriyor.

Geçen sezonun Orlando’su düşünüldüğünde, yeni Orlando bu sezon için seyirciye ümit veriyor. G. Hill’in geçtiğimiz sezon oynamaması, T. McGrady gibi bir skorere rağmen Orlando için tam bir hayal kırıklığıydı.

İlk altı karşılaşmada tam anlamıyla göz doldurdu

T. McGrady’nin gidişiyle birlikte Houston’dan gelen S.Francis, C.Mobley ve C. Cato takıma yeni bir hava kattı. Çaylak Dwight Howard da bu senenin umut bağlanan isimlerinden. Geçen sezonu Hill gibi sakatlıklarla geçiren P. Garrity de performansı merakla beklenen isimler arasında.

Bir de Hidayet Türkoğlu var tabi. Hill’in sakatlıktan kurtulması C. Mobley, Stacey Augmon gibi tecrübeleri isimlerin arkasında belki yedinci isim olarak görünen Hedo, ilk altı karşılaşmada tam anlamıyla göz doldurdu. Hatta bir maçta takımının en çok sayı atan ismi bile oldu.

Hedo’nun maçlarda oynama süresi uzadı

Dört pozisyonda rahatlıkla oynayabilen Hidayet, ilk maçlarda aldığı 20-22 dakikalık süreleri son maçlarda 30’un üzerine çıkardı. Hill’in sakatlanma riski, çok yönlü oyuncu olan Hedo’ya her an ilk beşin yolunu da açabilir.

Geçen sezon ilk beşte başlağı maçlarda performansı daha iyi olan Hidayet, bu sezon yedek kalma psikolojisini de üzerinden atmış görünüyor. Yani Hidayet olgunlaşıyor. Olgunlaştıkça da NBA’a alışıyor.

Bu sezon Hidayet’in sezonu olacak

Ama nedense Türk basınında Hidayet’in attığı sayılar Mehmet Okur’un ki kadar rağbet görmüyor. Bence bu sezon Hidayet’in farkını fark edeceğiz. Hedo 39 milyon dolarlık kontratın hakkını verecek ama Mehmet Okur için 59 milyon dolarlık kontratın hakkını vermek biraz zor olacak.

Hala form tutmaya çalışan Mehmet Okur, 19 dakika süre ortalamasıyla 7,8 sayı ortalaması tutturdu. Ribaunt ortalamasında 48 dakika içinde NBA’de 14’üncü olan M.Okur, yine 48 dakikalık hücum ribauntlarında NBA’de 18’inci durumunda.

Pota altından olduğu kadar dışarıdan da oynayabilen Mehmet Okur’un biraz daha zamana ihtiyacı var. Bu sezon bence Hidayet’i iyi izlemekte fayda var...
istanbul
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 10:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?