19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ne desek Boşque

Beşiktaş İtalya'ya geldiğinde gruptan çıkma şansı devam ediyordu hala, tıpkı rakibi Parma gibi. Fakat İtalyanlar ligde kötü gidişatın çözümü olarak antrenör değişikliğine gitmişti ve bilinmeyen nokta bunun Beşiktaş için iyi mi kötü mü olacağıydı. Galibiyet gerekiyordu Kara Kartallara. Beraberlikte kulaklar Belçika'da olacaktı, mağlubiyette ise… Kimse mağlubiyeti düşünmek istemiyordu.

Maça Beşiktaş çok iyi başladı. Sergen şık bir vücut çalımıyla ceza sahasına yaklaşıp uzaktan şut çekti, dönen topu Okan Buruk tamamladı ve 5. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Erken gelen golün şokunu çabuk atlatan Parma kalemize gelmeye başladı ve 17. dakikada da defanstaki bir yerleşim sorunundan yararlanan Gilardino'nun golüyle beraberliği yakaladı. Liege'de Athletic Bilbao'nun da galip olduğu düşünüldüğünde bu sonuç gruptan çıkmak için yeterliydi fakat Parma'nın atakları da devam ediyordu. 25. dakikada son 3 lig maçının ikisinde penaltıya sebep olan Fatih Sonkaya bir kez daha penaltıya sebep oldu. İlk golün sahibi gilardino topun başına geçti fakat bu kez kaleci Ramazan başarılıydı. Bu dakikadan itibaren Beşiktaş dengeyi kurmaya başladı oyunda ve rakip yarı sahada daha fazla görünmeye başladı; fakat kalesinde golü gören de yine Beşiktaş oldu. Tümer'in pozisyon yokken ters kafa vuruşu ile kazanılan korneri kaptan Cardone filelerimize gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. İlk yarı da bu skorla kapandı.

Belçika'da Athletic Bilbao'nun 3-1 galip olduğu düşünüldüğünde Beşiktaş'a tur için bir beraberlik bile yetebilirdi ve bu umutla başladı temsilcimiz ikinci yarıya. Siyah beyazlılar yine daha fazla görünüyordu rakip yarı alanda Parma'ya göre fakat Parma kütle savunmasını iyi yapıyordu. Buna karşılık Beşiktaş'ın çizgi halindeki savunması hep diken üstündeydi ve Parma'nın 3. golü de ceza sahası dışından şık bir vuruşla Degano'nun ayağından geldi. Bu gol adeta Beşiktaş'ın umutlarını yok etti. Evet top daha çok bizim ayağımızdaydı ama geriye kalan 25 dakikada tek bir gollük pozisyon yaratamadık; ne de olsa rakip küme düşme tehlikesi yaşıyor olsa da bir İtalyan takımıydı ve iyi savunma yapmak İtalyan futbolunun genlerinde vardı. Yine de 87. dakikada Tümer'in ayağından bizi ümitlendiren golü bulduk fakat son dakikalara bizi gruptan çıkartacak golü sığdıramadık ve maç 3-2 bitti.

Şampiyonluk mücadelesinden uzaklaşan Beşiktaş UEFA macerasına da veda etti. Elde de sadece Türkiye Kupası kaldı.

TNN
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 01:02:15
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 01:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?