19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ne yaptın Enes?

Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası'nda en çok dikkat çeken oyuncu olan Enes Kanter, daha 17 yaşında ABD'ye gitme kararı aldı, A Milli Takım'da oynama fırsatını kaçırdı.

Fenerbahçe Ülker'de forma giyen genç basketbolcu, Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performans ve yakaladığı inanılması güç istatistiklerin (18.6 sayı, 16.4 ribaunt) ardından tüm basketbol otoritelerinin gözdesi olmuştu.

ABD'de birçok okuldan burs teklifleri de alan Enes, geçtiğimiz sezon reddettiği önerileri bu yıl geri çevirmedi, dün bir sene lise eğitimini sürdürmek ve dil öğrenmek, ardından da üniversite için Las Vegas'a gitti. Enes'in eksiklerini çok daha kolay ve doğru şekilde giderebileceği Avrupa basketbolundan ayrılması ne kadar büyük riskse, NCAA'de çok da sözü geçmeyen Las Vegas yolunu tutması da aynı ölçüde şaşırtıcı bir karar oldu.

Avrupa Basketbolu'nda henüz üst düzey sertliği pek yaşamayan, geçtiğimiz sezon bazı Euroleague maçlarında dakika aldığında ribauntlarda çok etkili olsa da, hücum ve savunma konusunda eksiklikleri göze çarpan Enes, son yıllarda Avrupa'da genç yetenek avına çıkan ve birçok yeteneğin de, kariyerini daha başlamadan sonlandıran ya da en azından gidebilecekleri noktaların çok daha aşağılarına taşıyan basketbol ticaretine kendisini teslim etti.

Teklifleri kabul etmedi
Oysa ki Enes'in, Fenerbahçe Ülker'de bu sezon çok daha fazla süre alacağı, hatta kulübün Vidmar'ı gönderip, kendisine daha fazla süre verme düşüncesinin olduğu, kalması için ailesine ciddi rakamların döndüğü bir teklif sunduğu da biliniyordu.

Enes'in bu kararı çok kritik bir döneme de geldi. A Milli Basketbol Takımı'nın, dün yaşadığı Kerem Gönlüm şokunun ardından Enes Kanter'i, kadroya dahil etmek istediği, ancak akşam saatlerinde ulaştıkları genç oyuncudan ‘ABD'ye gidiyorum' cevabını aldıkları öğrenildi. Yani Enes, eğer bu kararı vermemiş olsaydı, Kerem gibi önemli bir ribauntçusunu Polonya'da kullanamayacak 12 Dev Adam'ın, umudu olabilirdi.

 

Ümit Avcı - Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?