19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Nefes nefese finişe!

Nefes nefese finişe!

Yağmur nedeniyle oldukça zor bir parkurda koşulan ve kazalar nedeniyle 4 sporcunun yarış dışı kaldığı 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Bodrum-Marmaris etabını Barlaword takımından Darly Impey kazandı

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, Bodrum - Marmaris etabını İngiltere’nin, Barlaworld - Bianchi takımından Darly Impey kazandı.
45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum - Marmaris etabı, 150 sporcuyla başladı. 166.9 kilometrelik etabı, İngiltere’nin Bianchi takımından Darly İmpey 4 saat 7 dakika 16 saniyede tamamlayarak etabın birincisi oldu. Aynı zaman ve tekerlek farkıyla Belçika’nın Quick Step kulübünden İtalyan sporcu Davide Malacarne ikinci, İtalya’nın Lampre kulübünden İsviçreli sporcu David Loosli üçüncü oldu.

Finişe 35 kilometre kala, Akyaka virajlarında meydana gelen kazada 6 sporcu yaralandı. Bu sporculardan dördünün yarışı terk ettiği öğrenildi. Sporcular, Muğla Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar. Sporcular, bu etapta zaman zaman etkili olan sağanak yağış nedeniyle güçlük yaşadılar. Dereceye giren sporculara ödüllerini Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kaymakam Ahmet Serdar Polat, Belediye Başkanı Ali Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacı Caferoğlu ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdiler.
Bu arada, yokuş sprintini İspanya’nın Xacobeo Galicia kulübünden Gonzalo Rios Rabunal kazandı. Yarışın en iyi sprinteri de İsviçreli sporcu David Loosli oldu. Genel klasman birincisi de 4. etaptan sonra değişti. Yarışta etap üçüncüsü olan Loosli, genel klasmanda birinciliğe yükselerek sarı mayoyu ele geçirdi.

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 23:41:53
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 23:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?