22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Nicola Beşiktaş'ta

Rotasını İtalya’ya çeviren siyah-beyazlılar, Juventus’un 31 yaşındaki stoperiyle 3 yıllık anlaşma sağladı.

Rotasını İspanya’dan İtalya’ya çeviren siyah beyazlılar, Juventus’un 31 yaşındaki tecrübeli stoperiyle 3 yıllık anlaşma sağladı. Yıllık 1.6 milyon Euro alacak olan Legrottaglie, pazartesi İstanbul’a gelecek

KALİTELİ stoper arayışında ince eleyip, sık dokuyan Beşiktaş, her konuda ikna ettiği İspanyol Ruben Gonzalez’den son anda vazgeçerek, İtalyan Nicola Legrottaglie ile anlaşma sağladı. Aylardır bu mevki için çabalayan siyah beyazlılar, Gonzalez’in alternatifi olarak transfer listesinde yer alan Juventus’un tecrübeli oyuncusunun işini bitirdi. 3 yıllığına anlaşma yapılan 31 yaşındaki futbolcunun sezonluk 1.6 milyon Euro alacağı, kulübü Juventus’a ise bonservis bedeli olarak 2.2 milyon Euro ödeneceği ifade edildi.

Devler Ligi’nde oynayacak

Futbolcunun menajeri ile yapılan görüşmelerde aradaki ufak pürüzlerin çözülmesiyle rahat nefes alan Beşiktaş Yönetimi’nin son gözdesi Legrottaglie’nin pazartesi İstanbul’a gelerek resmi mukaveleyi imzalayacağı bildirildi. Deneyimli oyuncu, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova temsilcisi Sherrif karşısında forma giyecek. Öte yandan Racing Santander ve Ruben Gonzalez’i ikna eden yönetimin bu girişimden vazgeçmesinin perde arkasında Beşiktaşlı futbolcuların karşı çıkmasının etkili olduğu öğrenildi.

Futbolcular istemedi

Verdiği talimatla İspanyol oyuncunun işini bitirme aşamasına getirten Celal Kolot, bu futbolcuyla ilgili Beşiktaşlı oyuncuların ve Ertuğrul Sağlam’ın nasıl bir tavrı takınacağını sordu. Futbolculardan Mustafa Doğan, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Serdar Kurtuluş, Sağlam’la yaptıkları görüşmede, "İspanya’dan gelecek oyuncu bizden çok iyiyse alınsın. Transfer yapılacak diye oyuncu alınmasın" görüşünü savundular. Öğrencilerinin düşünceleri sonrası takımına olan güveni daha da artan Sağlam, futbolcularıyla arasında geçen diyaloğu başkan Yıldırım Demirören ve Celal Kolot’a iletti ve ardından ekledi; "İspanya’dan istediğim Ruben görev adamı.

Ekstra önemli özelliği yok. Sezon başı kampına katılmaması sorun oluşturabilir. Defans oyuncularımızın performansına inanıyor ve güveniyorum."

Uçak bileti iptal edildi

Teknik heyetten olumsuz rapor gelmesi üzerine, İspanya’da bulunan menajer Ali Gültiken ile Mario Berk de, Celal Kolot’un talimatıyla, Ruben Gonzalez’le 700 bin Euro, Racing Santander’le de bonservis bedeli konusunda yapılan 1 milyon 250 bin Euro’luk anlaşma yanı sıra uçak biletlerini iptal ederek yurda döndü...
ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 11:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?