20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Nihat Türklerin önünü açtı

Villarreal’li Nihat Kahveci’nin ‘AB statüsünde futbolcu’ olarak Avrupa Toplulukları Mahkemesi tarafından resmen tanınması üzerine Türk oyuncuların önü açıldı. Tuncay Şanlı, İbrahim Kaş, Ersen Martin gibi isimler de AB ülkelerinde yabancı statüsünde sayılmayacaklar.

Nihat’ın Sociedad’da forma giydiği dönemde AB statüsünde oynaması için davayı açan avukat Dios Crespo, 2004’te Nihat’a AB Statüsü tanıyan Madrid Üst Mahkemesi’nin kararını Avrupa Toplulukları Mahkemesi’ne taşıdı. 28 Temmuz tarihi itibariyle de mahkeme bu kararı resmen tanıdı. Avukat Crespo ‘Nihat, AB statüsünü tüm Türkler için kazandı. Bu karar CEE (Avrupa Ekonomik Birliği) ile anlaşması olan tüm ülkeleri de kapsıyor’ dedi. Karara sevindiğini belirten Nihat Kahveci ise şunları söyledi: ‘İspanyol takımlarında AB dışından sadece 3 futbolcu oynatma hakkı var. Bu da Türk futbolcuları için zorluk. Bu kararla Türk futbolcuların önü daha da açılacak.’

Her oyuncu dava açmalı

CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) üyesi Kısmet Erkiner, Nihat’ın kazandığı davanın FIFA ve UEFA açısından geçerli olduğunu belirtip, ‘Ancak bu durumdaki diğer Türk oyuncular için otomatik bir hak doğurmuyor. Bu oyuncuların oynadığı kulüplerin bu davayı emsal gösterip yeni bir dava açması lazım. Otomatik olarak uygulanması için FIFA-UEFA’nın bu konuda karar alması gerekir’ dedi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 05:16:46
Güncelleme :3 Ağustos 2008 Pazar 05:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?