27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Nobre'ye var, Tita'ya yok

Beşiktaşlı Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçmesiyle başlayan furyadan yararlanmak isteyen Tita'ya "hayır" yanıtı geldi. 

Brezilyalı oyuncunun Eylül ayı başında Türk vatandaşlığına geçmek için Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru, 402 sayılı yasanın 6. maddesinin B bendine göre "Müracaat tarihinden geriye doğru 5 yıl Türkiye'de aralıksız ikamet etme" koşuluna uymadığı gerekçesiyle geri çevrildi. 

Halen Ankaragücü'nde kiralık oynayan Ankarasporlu Tita'nın yanı sıra, Jaba ve Wederson'un vatandaşlık başvurularına verilecek yanıtı bekleyen Ankaraspor'un, gerekirse Beşiktaşlı Nobre'yi örnek göstererek mahkemeye itirazda bulunacağı bildirildi.

Aksu devreye girmişti
Fenerbahçe'nin Aurelio'yu yasanın 6. maddesinin (b) fıkrasına göre vatandaşlığa geçirip Türk statüsünde oynatmaya başlamasından sonra harekete geçen Beşiktaş Kulübü de Nobre'ye T.C kimliği çıkarmıştı. Ancak söz konusu madde kapsamına girmeyen Nobre için babası İçişleri Bakanı olan Beşiktaşlı yönetici Murat Aksu devreye girmiş ve yasanın 7. maddesinin (e) fıkrasında yer alan "Vatandaşlığa geçmesinde Bakanlar Kurulu'nca zaruri görülenler" hükmünden yararlanmıştı. 

Nobre'de 5 yıl ikamet etmiş olma koşulu aranmadığını gören Ankaraspor Kulübü ise üç Brezilyalı oyuncusu Jaba, Tita ve Wederson için Türk vatandaşlığı başvurusu yapmış ve gelecek sezon bu yolla yabancı kontenjanını boşaltmayı planlamıştı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 01:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?