30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Oğuz Sarvan'dan küfür açıklaması

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan derbide Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, kendisine küfür ettiğini duymadığını söyledi. 

Lig TV'de bu akşam canlı olarak yayınlanan "2'ye 1" adlı programa katılan Oğuz Sarvan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sarvan, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan derbide Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, kendisine küfür ettiği iddiasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Galatasaray–Beşiktaş maçında edilen küfürleri ben duymadım. Çünkü uçağa yetişmek üzere maçın bitiminden 5 dakika önce stattan ayrılmıştım. Gazeteleri de okumuyorum, çünkü açıkçası haberleri uyduruk buluyorum. Bizim federasyonda medya takip sistemimiz var. Sadece oradan, dava açılması gerekenler önüme geliyor. Küfür olayıyla ilgili yaptığım tek konuşma Reşat Bostan ile oldu. Çünkü, küfürlerin onun olduğu ortamda edildiği söylendi. Ben de ertesi gün kendisini aradım, 45 saniye kadar telefon görüşmesi yaptım, sordum. 'Bir takım şeyler var ama medyanın yazdığı gibi değil' dedi. Ne konuşulduğunu bilmiyorum, merak da etmedim."

Turkcell Süper Lig'de 16 haftalık ilk bölümün sonlarında hakem hatalarının arttığını anlatan Oğuz Sarvan, "Şanssızlıklar üst üste geldi. Yıllarca olmayacak pozisyonlar üst üste yaşandı. Hakemlerimiz hata da yaptı tabii ki. Bunlardan bir kısmı sonuca etki etmedi ama bir kısmı da etti. Buradan çıkarmamız gereken sonuçlar ve almamız gereken önlemler var" dedi.

Sarvan, şöyle devam etti:

"Bütün kulüpler isyan ediyor. Bu puanları hakemler alıp eve götürmüyor. Bir kulübün kaybettiğini diğeri kazanıyor. Sonuçta bu hakem hataları oluyor, önlenmesi mümkün değil. Yeter ki, hakemler kendi hallerine bırakılsın, başka anlam aranmasın hatalarda."

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, bir süredir Turkcell Süper Lig'de hakemlerin pazartesi gününden açıklanması uygulamasının kaldırılarak, eski sisteme dönüleceğini söyledi.

Sarvan, "Ligin 16 haftalık ilk bölümünde genel olarak hakemler sınıfı geçti mi? Geçtiyse kaç not verirsiniz?" şeklindeki bir soruya ise "Hakemler ilk yarıda sınıfı geçerler bana göre. Ama sınıfı bir pekiyi ile geçmek var, bir de iyiyle, ortayla geçmek var. Bana göre ortanın üstüyle sınıfı geçtiler" yanıtını verdi.

Ligin ilk bölümünde, hakemler hakkında çıkan yorumlar karşısında sessiz kalmalarını en büyük hataları olarak nitelendiren MHK Başkanı Sarvan, "Bunlara cevap vermedik hiçbir zaman. Dolayısıyla hakemler kendilerini desteksiz hissettiler. İkinci yarıda gerekirse her hafta çıkıp eleştirilere cevap vereceğiz" dedi.

Oğuz Sarvan, kendisini 16 haftalık ilk bölümde en çok mutlu eden ve düş kırıklığına uğratan hakemlerle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bu sezon bizim umduğumuzdan iyi olan çok hakem var. Örneğin Hüseyin Göçek ilk kez bir Fenerbahçe–Galatasaray derbisi yönetti, çok da başarılı oldu. Son haftalarda artan hatalar oldu tabii ki. Fırat Aydınus gayet güzel maçlar yönetmesine rağmen son yönettiği Trabzonspor-Eskişehirspor maçında tartışıldı. Seyirci baskısına en alışık hakem Fırat. Son maçta beklenen verimi veremedi, hayal kırıklığına uğrattı ama Fırat bana göre o tür maçları en iyi yöneten hakemimizdir."

aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 02:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?