22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Olayların kahramanları konuştu

Tatil edilen Trabzonspor maçının son dakikasında Ayman’ın kasti faulüne maruz kalan İsrailli golcü, "Benim Türk futbolcularla hiçbir sorunum yok ama o iki Mısırlı; Ayman ve El Saka her maçta bana kasti tekme atıp küfür ediyor" dedi.

TRABZONSPOR-Sivasspor maçının, son dakikada bazı seyircilerin sahaya girip konuk takımın oyuncularına saldırması nedeniyle tatil edilmesi büyük yankı yarattı. Ev sahibi takımın Mısırlı futbolcusu Ayman Abdelaziz’in 90. dakikada Sivasspor’un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili’ye kasti tekme atmasıyla ateşlenen bu olayın ligimizin daha ilk haftasında meydana gelmesi, futbolumuzun geleceğine yönelik kaygıları daha da artırdı. Gündemin ilk sırasına yerleşen bu olayın kahramanları arasında yer alan Balili, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye’yi seviyorum

Balili, Türkiye’de futbol oynayan iki Mısırlı; El Saka ile Ayman’ı suçlayarak, "Kafayı bana takmışlar. Her maçta aynı şekilde tekme savuruyorlar. Küfür ediyorlar" dedi. Beş yıldır Türkiye’de futbol oynadığını ve ülkemizde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren İsrailli golcü, Mısırlı bu iki oyuncunun dışında kimseyle sorunu bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

El Saka da tahrik etmişti

"Geçtiğimiz yıl Konyaspor ile oynadığımız maçta El Saka, ağza alınmayacak küfürler edip beni tahrik etmeye çalıştı. Her pozisyonda bana sert girerek sakatlanmam için ne gerekiyorsa yaptı. Ama ben sakin davranıp, tahriklerine kapılmadım. Ben bir profesyonelim. Saha içinde meslektaşlarıma saygı duyarım. Hepimiz bu işten para kazanıyoruz. Tabii ki, futbolun içinde sertlik olacak. Ama kasti tekme atmak futbola ihanettir."

Ayman başkalarına böyle sert girmiyor

Pini Felix Balili, hiçbir Türk futbolcusuyla probleminin olmadığını ve Türkiye’de gittiği her yerde saygı ile karşılandığını ifade ederek, Trabzon’daki olayı şöyle yorumladı:

"Maç gayet sakin geçiyordu. Ama son 15 dakikada Ayman oyuna girdikten sonra gerginlik başladı. Ayman bana bir kaç kez vurdu. Bir şeyler söyledi. Daha sonra oyunun son anlarında çift daldı. Şanslıydım, ayağım kırılabilirdi. Biz profesyonel oyuncularız ve ekmeğimizi bundan kazanıyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Ben Yahudi, o Arap olduğu için aramızda problem oluyor. Başka futbolculara böyle girdiğini görmedim ama bana sert bir şekilde giriyor. Beş senedir buradayım. Arap ve Mısırlı oyuncularla problem yaşıyorum."

Çıkmak istemişti

Balili, geçtiğimiz sezon 15 Nisan 2007’de oynanan Gaziantepspor-Sivasspor maçının devre arasında, ev sahibi takımın bazı oyuncularının kendisine, "Yahudi p.." diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle oyundan çıkmak istemiş, ancak teknik direktörü Bülent Uygun’un çabaları sonucunda karşılaşmaya devam etmişti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 07:15:25
Güncelleme :14 Ağustos 2007 Salı 08:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?