20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Olimpiyat ikincisi öğretmen!

Pekin'de düzenlenen 2008 olimpiyatlarında tekvando dalında olimpiyat ikincisi olan Azize Tanrıkulu, öğretmenlik mesleğine adım atmanın heyecanını yaşıyor.

Çin'in Pekin kentinde düzenlenen 2008 olimpiyat oyunlarında 57 kg. tekvando dalında finale kalarak olimpiyat ikincisi olan Antalyalı sporcu Azize Tanrıkulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği olan mesleğine ilk adımını attı.

Tayini Şırnak'a çıkan ardından Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in devreye girmesiyle Antalya Çağlayan Lisesi'ne atanan Tanrıkulu, öğrencilerine ders vermeye başladı.

Öğretmenlik yaparken oldukça heyecanlı görünen Tanrıkulu'nu ilk öğretmenler gününde öğrencileri çiçek yağmuruna tuttu.

Öğretmenliği çok sevdiğini söyleyen şampiyon sporcu Tanrıkulu, "İyi ki öğretmenliği tercih etmişim. Hem antrenmanlarımı yapıyorum hem de öğrencilerime bilgilerimi aktarıyorum. Benim için Lise öğrencilerini okutmak zor olur diyordum. Ancak burada öğrencilerim beni çok iyi karşıladı. Öğretmenlik yapmak olimpiyat şampiyonu olmak kadar zor" dedi.

Olimpiyat şampiyonu bir öğretmenleri olduğu için çok şanslı olduklarını söyleyen öğrenciler ise, "Azize hocamıza hemen alıştık. Derslerinden büyük zevk alıyoruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 21:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?