19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Olimpiyat Stadı'na kardeş geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir'e yeni bir stadyum yapmayı planlıyor. Ancak 22 bin 500 seyirci kapasiteli stadyumun, Olimpiyat Stadı'na çok yakın olması tartışma yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu projenin olimpiyat stadının alternatifi olmadığını söylüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 50 milyon dolar yatırımla Türkiye'nin en lüks stadyumunu yapmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi olan KİPTAŞ tarafından inşa edilecek olan stadın 2008 ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.

Ancak 22 bin 500 kişilik tesisin, Olimpiyat Stadı'na yakınlığı tartışma konusu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni stadın Olimpiyat Stadı'nın kullanılamadığı zamanlarda devreye gireceğini söylüyor.

Stad dünya standartlarında

Topbaş, "22 bin 500 kişi kapasitesi dünya standartlarında. Takımlarımızın yabancılarla yaptığı maçlarda çok işe yarayacak. Metro da geliyor. Olimpiyat Stadı her zaman açılamıyor. Bunu alt model olarak yapıyoruz. İleride Anadolu yakasına da bir stad düşünüyoruz" dedi.

Büyükşehir Baladiyesi'nin yapmayı planladığı stad projesinde 48 odalı konaklama binası, fitness center, karate, tekvando, judo ve güreş sporlarının da yapılabileceği tesisler de yeralacak.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 20:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akın gülderen IP: 85.98.242.xxx Tarih : 1.07.2006 13:24:30
yapılmasını istiyorum bu stadın galatasaray taraftarları için çok önemli saygılar.