19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Önce Beşiktaş sonra Avrupa

Beşiktaş'ın yeni transferi Tomas Jun, Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi.

Beşikaş Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jun, Trabzonspor forması altında istediği başarıyı segileyemediğini belirterek, "Devre arasında Trabzonspor'dan ayrılıp kulüp değiştirmek istiyordum. Benim ilk tercihim Avrupa idi. Ancak daha sonra Beşiktaş'tan transfer teklifi aldım. Beşiktaş ile Avrupa takımları arasında fazla fark yoktu. Ben burayı tercih ettim. Sezon sonunda Beşiktaş beni isterse burda kalırım. Olmazsa Avrupa'ya gideceğim" diye konuştu.

Basın mensuplarının toplantıda Trabzonspor forması altında gol atamamış olmasının kendisini stresse sokar mı? şeklindeki sorusuna Çek futbolcu, "Ben Beşiktaş'a pozitif katkı yapmak istiyorum. Benim uzun boylu veya kısa boylu olmam önemli değil. Benim gol atmam veya attırmam önemli. Bu takıma katkı yapmak istiyorum. Takım arkadaşlarımla beraber iyi işler yapmak istiyorum. Umuarım burda çok gol atarım. Gol atmak için herşeyimi ortaya koyacağım. Buraya geleli iki gün olduk kendimi çok rahat ve mutlu hissediyorum. Burası benim için çok farklı olacak" dedi.

Profesyonel futbol yaşantısında ilkkez yurt dışına çıktığını ve bu nedendeden dolayı adaptasyon sorunu yaşadığını kaydeden golcü futbolcu, "Gittiğim şehirde bazı zorluklar yaşadım. Yaşam tarzı olarak farklı olan şehre bir anda adapte olamadım. İstanbul oldukça farklı bir yer. Sosyal imkanları bile oldukça iyi. Trabzon'a gittiğimde şehri yeterince görmeden imza atmıştım. Sonuçta oraya uyum sağlayamadım. Hatta eşim sokağa bile çıkmak istemiyordu. Bir hatfa içinde ev tutup onu buraya getireceğim" diye konuştu.

TRABZON'DA UYUM SORUNU YAŞADIM

Trabzonspor'da oynarken takım arkadaşları ile uyum sorunu yaşadığını sadece birkaç futbolcu ile anlaşabildiğini vurgulayan Jun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'ın kadrosu oldukça iyi ve büyük oyuncular var. Sergen Yalçın ile oynayacağım. Onun vereceği paslarla gol atacağıma inanıyorum. Tüm arkadaşlar sahada bana destek olurlarsa başarılı olurum."

Beşiktaş'a transfer olmadan önce Tekink Direktör Jean Tigana'nın bu transferden haberi yoktu şeklindeki bir soruya Jun, "Ben buraya gelmeden önce kendisi ile görüşmedim. Ama Tigana'nadan bana haber gönderiyorlardı. İki gün içinde görüdüğüm kadarıyla iyi çalıştırıyor" diye cevap verdi.

Çek Cumhuriyeti'nin Dünya Kupası'nda önemli takımlardan birisi olacağını kaydederek, "Bizim ülkenin basın mensuplarını söylediği gibi. Dünya Kupası'nda lider at olacağız. Önde giden takım giden biz olacağız. Çünkü 16 yıldır ilk defa kupaya katılıyoruz. Başarıya ihtiyacımız var. Çek Cumhuriyeti de iyi bir ekip kurdu" diyerek sözlerini tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?