27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Onlar dedikodu'

Keita Galatasaray'a imzayı attı

Lyon'dan Galatasaray'a transfer olan Abdul Kader Keita için bugün Florya Metin Oktay tesislerinde tören düzenlendi...

Galatasaray'ın Lyon'dan yeni transferi Abdul Kader Keita, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda, basına ve taraftara açık bir imza töreniyle kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imzaladı.

Metin Oktay Tesisleri'nde Keita için düzenlenen imza töreninde Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ve Fildişili oyuncunun açıklamalarından satır başları şöyle:

Keita'nın uzun süredir takip ettikleri bir oyuncu olduğunu belirten Üstünel, "Keita zun zamandır takip ettiğimiz bir oyuncu. Yöneticilik zamanımda 3-4 yıl izlediğimiz bir oyuncuydu. Yoğun çabalar sonucunda Keita'yı Galatasaraylı olarak aramızda görmenin mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz" dedi.

Galatasaray, Fransa'nın Olympique Lyonnais takımından transfer ettiği Abdul Kader Keita ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde taraftara açık yapılan imza törenine yönetici Haldun Üstünel de katıldı. Törene bin kadar taraftar da gelerek yoğun şekilde tezahüratta bulundu.

Üstünel törende yaptığı konuşmada, "Bugün burada Galatasaray ailesine yeni bir arkadaşımızı katmak için buradayız. Biz kendisini uzun zamandır takip ediyoruz. 3-4 sene zaman harcadığımız büyük çaba sarf ettiğimiz kulüp ve futbolcuya uzun çalışma sonunda O'nu aramızda gördüğümüzden mutluyuz."

Galatasaray'ın eski futbolcusu Yılmaz Gökdel de yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Galatasaray kulübü ve futbolcumuz Keita'nın bu transferi sağlıklı bir birleşim. Bugünkü beyanlarından da iyi bir profosyonel olduğuna karar verdim. Takımı için oynayan ekibi için oynayan iyi profosyonelleri bu camia daima bağrına basmıştır. Taraftarların da sevdiği bir oyuncu olduğuna inanıyorum."

"Selamünaleyküm" diyerek sözlerine başlayan Abdul Kader Keita ise, "Sizin aranızda olmaktan çok mutluyum. Benim Galatasaray'a gelmemde Galatasaray'a desteğini esirgemeyen taraftarın da etkisi oldu. Şimdi ben de elimden geleni yapacağım ve biz bir aileyiz ve bu alienin parçası olmak izin elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi.

Keita, bir soru üzerine takım arkadaşları ve özel hayatıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Dedikodular olur. İnsanlar sizi tanımadığı zaman dedikodular üretmeyi tercih eder. Bence oyuncunun gerçek kalitesi saha üzerinde yaptığı iştir. Ben sahadaki performansımla konuşacağımı düşünüyorum. Ben inançlı bir aileden gelen Müslüman bir çocuğum. Buna benzer tartışmalar hiç yapılmadı Ama Lyon'a geçtiğimde böyle dedikodular ortaya atılmaya başladı. Bu dedikoduları zıkaranların menfaatleri var sanırım. Ben gerçek performansımı sahada göstereceğimi biliyorum."

Galatasaray'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, "Galatasaray, Lyon'dan da daha büyük bir kulüp. Galatasaray'da oynamak benim için büyük bir onur, ama ülkemde de büyük onur. Bana burada gösterilen ilgiyi ve sevgiyi boşa çıkarmayacağım. Arkadaşlarımla anlaşabilirsek biz bu sevgiyi hak etmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Keita, teknik direktör Frank Rijkaard ile ilgili olarak da, "Rijkaard büyük bir antrenör ve kulüp de çok büyük bir kulüp. Arkadaşlarımın Rijkaard'dan çok şey alacağını düşünüyorum. Teknik direktörlerin oyuncularına güven aşılaması gerekir. Bunu da Rijkaard'ın yapacağından kuşkumuz yok. Yöneticier beni uzun zamadır takip edip aldılar ve dolayısıyla hocanın da beni istediği şekilde yönlendireceğini ve doğru bir çizgiye oturtacağını biliyorum. Arkadaşlarım sakatlandığında forvet bile oynadım. Kanatlarda da oynuyorum" diye konuştum.

"Lille'den 18 miyon Euro ya Lyon'a geldin. Galatasaray'a da bunun yarı fiyatına transfer oldun Buradaki amacın ne?" şeklindeki soruya ise tecrübeli oyuncu, "Ben Lille'den transfer olurken bu paraya değdiğimi düşünüyorum. İlk yıl gösterdiğim performantan dolayı Lyon beni istedi. Ama olmadı. 2. yıl geldi ve bu rakam yükseldi. Şimdi ise olan rakam budur. Amacım, Galatasaray'a mal olduğum bu 8 milyonun karşılığını iyi vermek ve bu maliyeti çıkarmak olacak" yanıtını verdi.

Keita, böyle büyük bir ilgiyi beklemediğini de vurgulayarak, "Beni karşılamaya bu kadar güzel bir kalabalığın gelmesi benim için mutluluk kaynağı. Şimdi benim yapmam gereken her futbolcunun yapması gerektiği gibi onlara yaklaşmak. Bunu hak etmem lazım. Performansımla taraftara yaklaşmam lazım" şeklinde konuştu.

Haldun Üstünel, bir soru üzerineen az bir transfer daha yapacaklarını belirterek, "Hocamızla bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli çalışmaları yahpıyoruz. En az 1 transfer daha yapacağız. Gerekirse 1 oyuncu daha alırız. Bu transfer kesinlikle yabancı olacak. Bu arada Rijkaard, bu hazırlık döneminde oyuncuları kesetten değil de canlı olarak gördü. Raporlarını hazırladı, bitirmek üzere. Önemli bir Tobol maçı var. Ondan sonra raporlar doğrultusunda gerekli işlemleri yerine getirecek" dedi.

 


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?