27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Onlara yatırım yaptık

Real Madrid’in Cristiano Ronaldo ve Kaka transferleri için 161 milyon Euro harcamasını “yatırım” olarak değerlendiren Real Madrid Spor Okulu Genel Müdürü Emilio Butragueno, “Büyük bir yatırım yaptık. Taraftarın beklentisini karşılamak gerekiyordu. Başkan çok akıllı bir işadamıdır” dedi.


İSPANYOL ve dünya futbolunun en önemli isimlerinden birisi olan Real Madrid Spor Okulu Genel Müdürü Emilio Butragueno, Real Madrid’in Cristiano Ronaldo ve Kaka transferleri için 161 milyon Euro ödemesine, “Para harcamadık, yatırım yaptık” yorumu getirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Spor Endüstri Zirvesi’ne katılan Emilio Butragueno, “Biz bu transferlerle önemli bir yatırım olarak bakıyoruz. Bunu harcama olarak görmek yanlış. Biz bu transferleri daha öncede yaptık. Taraftarımızın beklentilerini karşıladık. Bu futbolculara ödenen yüksek bonservis bedelleri çok tartışılıyor” dedi.

Bazen şans da önemli

Yüksek bonservis ücretleri ödenerek gerçekleştirilen transferlere yönelik eleştirilere katılmadığını dile getiren Emilio Butragueno, şöyle konuştu: “Real Madrid yıllar önce Zidane transferiyle de çok eleştirildi. Ancak burada ne kadar doğru bir karar verdiğimizi tüm dünya gördü. Biz bu transferlerle kulübe ve kulübün geleceğine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Real Madrid tüm dünyada sevilen bir kulüp. Bu transferlerin meyvelerini de ileriki dönemlerde topluyoruz. Ancak şunu da unutmamalıki futbolda garanti diye bir şey olamaz. Bazen şans da yanınız da olacak.”

Spor yönetimi ihtiyaç

Dünya futbolunun spor yönetimi konusunda önemli ihtiyaçları bulunduğuna da değinen Emilio Butragueno, şu değerlendirmeyi yaptı: “Spor yönetimi konusunda bazı boşluklar olduğunu gördük ve Real Madrid olarak 2006 yılında Madrid Avrupa Üniversitesi işbirliğiyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların sonucunda spor okulu projesi gündeme geldi. Bu konuda ciddi eksiklikler vardı. Burada sadece yönetici değil profesyonellerde yetiştiriyoruz. Bu konudaki barılı çalışmaları dünyada bir çok ülkeye taşıdık.”

Dünya futbolu değişti

Real Madrid Spor Okulu’nun eğitim ve spor alanında dünyanın önde gelen kurumlarından birisi olduğunu söyleyen Emilio Butragueno, şu bilgileri verdi: “Sporun kapsadığı her disiplinde ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanlaşmış bilgi ve profesyonel eğitim geliştirme misyonuyla 2006 yılında Madrid’de kuruldu. Tıp ve sağlık, fiziksel etkinlik ve dinlence alanlarında lisans, önlisans, mastır ve doktora programlarının yer aldığı Real Madrid Spor Okulu’nda, sporun ve üniversitenin taleplerini karşılayan bilginin üretimine doğrudan katkıda bulunmak amacıyla kurulan bir araştırma kürsüsü de bulunuyor. Son dönemlerde dünya futbolu büyük bir değişim yaşadı. Bu değişim de iş dünyası ve spor camiasının birleşmesi önemli bir etkendi. Spor yönetimi alanında da eksikliklerin tamamlanacağını düşünüyorum.”

Real Madrid’in en pahalı transferleri

Futbolcu Yıl Transfer
ücreti
(milyon Euro)
Cristiano Ronaldo 2009 94
Zinedine Zidane 2001 73.5
Ricardo Kaka 2009 67.2
Luis Figo 2000 61.5
Ronaldo 2002 43.9
David Beckham 2003 37.5
Arjen Robben 2007 36
Nicolas Anelka 1999 34.4

Başkan akıllı bir işadamıdır

REAL Madrid Başkanı Florentino Perez’in son transferlere büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Emilio Butragueno, “Başkan çok akıllı bir işadamıdır. Bu transferlere harcanan paralar tartışılsa da bu paralar geri gelir. Dolayısıyla ben bu tür transfer harcamalarının sorun olacağını düşünmüyorum. Çalışmalar ortada. Başarı ve taraftar beklentilerini bazen karşılamak zorundasınızdır” dedi.
 

Ceyhun Kuburlu - Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 16:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?