18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Org. Özkök: Doping olayları bizi çok sarstı


Ankara - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Sporda yaşanan doping olayları bizi çok sarstı ve üzdü. Umarım bundan ders alınır" dedi.

TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonuna katılan Orgeneral Özkök, Türk sporunda son günlerde yaşanan doping olayları ile ilgili olarak, "Atatürk'ün de çok güzel bir sözü var... Sporcunun da ahlaklı olması lazım" diye konuştu.

Sporun okullarla birlikte çok geniş bir tabana dayanması gerektiğini vurgulayan Özkök, şöyle konuştu:

"Türkiye'de birçok insan, örnek gösterecek olursak ressam olacakken eline fırça alamadan ölüyor. Çok büyük bir kompozitör olacakken, bir nota dahi yazamadan, bir saza dokunmadan ölüyor, gidiyor. Neden? İmkan tanınmadığı için. Türkiye ekonomisi düzeldikçe, fert başına milli gelir arttıkça, bunlar toplumun yararına imkan yaratacak şekilde kullanılınca fırsatlar doğacak, çok daha iyi sporcular ve sanatçılar çıkacaktır. Bütün mesele, var olan şeyi ortaya çıkarmaktır. Çıkaramazsanız olmuyor, futbolda da böyle, diğer spor branşlarda da böyle."

Resepsiyona katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise statlardaki şiddet ve kötü tezahürat ile ilgili olarak, "Bir futbolcu 30 bin kişiden küfür yerse nasıl oynasın" dedi.

Büyükanıt, statlardaki kötü tezahüratın, ancak kulüplerin organize olması ile önlenebileceğini sözlerine ekledi.


AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 04:16:37
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 17:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?