25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Özgüvenleri yerine geldi!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick, Manisaspor karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin ardından futbolcuların özgüveninin yerine geldiğini belirterek, Kayserispor deplasmanından da en az 1 puan beklediklerini söyledi.

Zumdick, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında takımla ilgili bilgiler verdi. Kayserispor ile zorlu bir maça çıkacaklarının altını çizen Zumdick, "Kayserispor iyi bir takım. Zor bir maç olacak. Hafta içinde bu maçın hazırlıklarını iyi yaptık. Manisaspor galibiyetinin motivasyonunu koruyoruz. Futbolcularım iyi bir maç çıkaracaklardır. En az 1 puan istiyoruz" dedi.

Thomas Doll dönemine göre, takımın daha istekli ve ofansif oynamasıyla ilgili bir soruya Zumdick, "Thomas Doll dönemi kapandı. Benimle beraber yeni bir dönem başladı. Önümüze bakmalıyız. Geçmişi unutmalıyız. Şu anda 1 galibiyet aldık ve bunun devam etmesini istiyoruz. Thomas Doll'un yardımcısıyken de taktik konularda etkim vardı. Şimdi ise daha çok detaylarla ilgileniyorum. Futbolcularım antrenmanlarda ofansif oynamak istediklerinin işaretlerini verdiler. Ben de bu şekilde çalıştırdım. Bu şekilde oynadık

ve başarılı olduk. Futbolcularımın özgüveni yerine geldi" şeklinde cevap verdi.

Takımda organizasyonları yüklenen İsveçli oyuncu Harbuzi'nin sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olmasıyla ilgili bir soruya ise Alman teknik adam, "Biz planlarımızı günlük ve haftalık olarak yapıyoruz. Harbuzi oynayamayacak. Yeni planlar yapıyoruz. Oktay ve Soner de yaratıcı özellikleri olan futbolcular. Onlardan birisine şans verebilirim. Onlara güveniyorum. Kendilerini göstereceklerdir" diye cevap verdi.

A2 takımına gönderildikten sonra affedilen Bilal Çubukçu'dan sonra Ulaş Güler'in de geri dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine Zumdick, "Bilal, sezon başında zaten takımdaydı. A2 ile çalıştıktan sonra yeniden aramıza katıldı. Kendisinden faydalanmaya çalışacağız. Takımda şu an yeni bir kaleciye ihtiyacımız yok. 3 tane kaliteli kalecimiz var. Serdar'ın arkasında bekleyen Özkan, ümit milli takımın kalecisi. Ramazan da yetenekli bir kaleci" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 12:07:05
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 15:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?