22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Özhan Canaydın'dan seçim itirafı

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın: "Adnan Polat 2002'de Mehmet Cansun'un listesindeydi. O seçimde kulüp tarihinin en yüksek oyunu aldım. Bizde şahısların seçim kazandırma gücü yoktur".

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Radyospor'dan Bülent Yüksel'e konuştu. Söylenenlerin aksine başarılı bir başkan olduğunu iddia eden Canaydın, "Her 10 icraatın 7'sini müspet yapabilirsen başarılısındır. Ben de başarılıyım" dedi. İşte birçok konuda fikirlerini belirten Canaydın'ın konuşmasının satırbaşları:

* Mesut Yılmaz benim için, 'Büyük siyasi deha' demiş. Politikayla ilişkim yok, Galatasaray'ı basamak olarak kullanmadım, hiçbir şey almadan hizmet ettim.

* Mali Genel Kurul'da mallarımın bloke olduğunu söyledim. Ciddi bir sanayici ve akıllı bir işadamı bunları söylemez. Ama çok basit bir rakam için bir kuruluş hareket yapınca ağırıma gitmişti.

* Tabii ki benim de hatalarım oldu. Ama benim hesaplarımda daima bir oran vardır. Her 10 icraatın 7'sini müspet yapabilirsen başarılısındır. Evet başarılıyım.

* Bugünkü teknolojiyle 52 bin kişilik stat, 15- 18 ayda biter. Sadece bizimki değil, F.Bahçe ve Beşiktaş'ın statları da devletin... İleride çıkacak yasa sayesinde kulüpler bu statların sahibi olabilecek. Seyrantepe dağ başı değil, herkes ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görecek.

* Gerets, taraftarımızın pankartlarla, tezahüratlarla sevgisini gösterdiği çok dürüst ve düzgün bir insan. Polat da onun hakkında hiçbir zaman aşırı olumsuz düşünmedi. Sözleşmesini uzatmadık; 'Niye uzatmadınız?' dediler. Uzattık; 'Nasıl uzattınız?' diyorlar. İnanıyorum ki Gerets de zaman içinde takdir edilecek.

* Adnan Polat, 2002 seçimlerinde Mehmet Cansun'un listesindeydi. O seçimlerde Galatasaray tarihinin en yüksek oyunu alarak seçildim. Galatasaray'da şahısların seçim kazandırma gücü yoktur. Başkan önemlidir, bütün sistem başkan üzerine kurulur. Seçimler de müşterek çalışmayla kazanılıyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 07:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?