30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Padişahım çok yaşa

Migros tarafından "Padişahım çok yaşa" sesleri yükselirken, Fenerium üst tribünündeki taraftarlar Yıldırım geçerken, "Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil" şarkısını seslendirdiler. 

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Genç Fenerbahçeliler arasındaki gerginlik dünkü maçta da sürerken kendilerine ayrılan tribünü boş bıraktılar.

Shaktar Donetsk ile oynanan hazırlık maçında Maraton üst tribününde karşılaşmayı izleyen ancak daha sonra Yıldırım’ın, "Migros’a geri dönün" çağrısı üzerine kombinelerini geri vererek eski yerlerine dönen bu grup dün başkana yönelik protestolarının dozunu artırdılar.

Masrafları karşılamadı

Migros tribününde son yılların en az seyircisi vardı. 7 bin 500 kapasiteli kale arkası tribününde yaklaşık 200 taraftar maçı izlerken, satılan biletlerin görevlilerin masrafını bile karşılamadığı ileri sürüldü. 52 bin seyirci kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı’nda dünkü maçı yaklaşık 25 bin kişi izledi. Maç sonunda başkan Aziz Yıldırım’ı hedef alan sloganlar atıldı.

Migros tarafından "Padişahım çok yaşa" sesleri yükselirken, Fenerium üst tribün ise direkt olarak başkanı hedef aldı. 90 dakikanın bitiminde şeref tribününden inerek sahanın içinden maraton tarafına yürüyen Yıldırım’ı gören çok sayıda futbolsever, "Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil, hükümdar değil" şarkısını seslendirdiler.

Bu sezon başından itibaren, bütün tribünlerin ön kısımlarına asılan "Tek kimlik Fenerbahçe" pankartları ise kaldırıldı.

Müşteri değil taraftarız

Fenerbahçe Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın 2008-09 sezonu kombine kart satışının sona erdiğini, 30 bin 425 adet kombine kart satışıyla rekor kırıldığını açıkladı.

Sarı lacivertli taraftarların protestosu maçtan sonra da sürdü. Karşılaşma sonrası maraton üst tribünde bir grup taraftar tribünlerden ayrılmayıp uzun süre tezahürat yaptı. Stat ışıklarının söndürülmesinden sonra taraftarlar, "Müşteri değiliz, taraftarız biz" şeklinde tempo tuttu.

hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 18:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?