20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Panzerlerin affı yok!

Kuşkusuz her turnuvanın favorilerinden olan Almanya, bu turnuvaya da kupaya en yakın takımlardan biri olarak katılıyor. Eski Fenerbahçe teknik direktörü Joachim Löw'ün çalıştırdığı Panzerler, Polonya'yla yapacakları maçla birlikte Euro 2008 serüvenine başlayacak. B Grubu'nun banko lideri olarak gösterilen Almanlar, klasik disiplinli yapılarını bozmadan bu liderliğe ulaşmak istiyorlar. Bunun da ilk adımı Polonya'yı devirmekten geçiyor.

Polonya ise Hırvatistan'ın galip gelerek önemli bir avantaj yakaladığı ikincilik yarışındaki konumunu daha iddialı hale getirebilmek için bu maçtan süpriz puan veya puanlar çıkarmanın hesabını yapıyor.

İki takım da maç şu kadrolarla çıkacak:

Almanya
Lehmann - Jansen, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Ballack, Frings, Fritz - Podolski, Klose, Gomez

 

 

 

 

 

 

 

 



Polonya
Boruc - Bak, Zewlakow, Wasilewski, Golanski - Lewandowski, Krzynowek, Dudka - Smolarek, Zurawski, Lobodzinski 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maçtan önemli anlar:

4' Klose hızla ceza alanına taşıdığı topu, Mario Gomez'in önüne doğru bıraktı. Golcü futbolcu alda at denircesine önüne bırakılan topa dokunup boş kaleye atamayınca Almanya erken bir golden oldu.

19' Gooll!! Maçın başından beri rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Almanya sonunda aradığı golü buldu. Maçın başında Mario Gomez'e boş kaleye alda at pası veren Klose, bu kez de aynı pastan Podolski'ye verdi. Polonya asıllı Alman golcüyse meşin yuvarlağa dokunarak takımına 1 - 0'lık üstünlüğü getiren golü attı.

27' Nadir gelişen Polanya atağında ceza alanında topla buluşan Lobodzinski'nin çaprazdan yaptığı vuruşta Lehmann top kontrol etmekte zorlanmadı.

35' Yavaş yavaş oyunda etkinliğini artıran Polonya, maç başından beri yakaladığı en net pozisyondan yararlanamadı. Lobodzinski'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta, penaltı noktası civarında topla buluşan Zurawski müsait durumdayken yaptığı vuruşta topu yandan auta attı.

37' Gol kaçırma sırası bu kez Almanya'da. Frings'in sol kanattan yaptığı ortada topla buluşan Mario Gomez topa istediği gibi vuramayınca topu direği yalayarak auta çıktı. Böylece Panzerler ikinci golden oldu.

39' Smolarek, Mertesacker'e yaptığı sert müdahaleden ötürü sarı kart gördü.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı Almanya'nın 1 - 0 üstünlüğüyle sona erdi.

55' İkinci yarının ilk 10 dakikası orta sahası mücadelesi şeklinde geçti.

71' Goolll!! Polonya savunmasının büyük hatasından yararlanıp topu kapan Schweinsteiger, pasıyla Klose'yi golle buluşturmak istedi. Klose topu istediği gibi vuramayınca top biraz havalanarak kale yerine sol tarafa açıldı. Tam bu sırada orada biten Podolski yaptığı sert vuruşla kendinin ve takımının ikinci golünü attı.

80' Schweinsteiger'in ceza alanı dışından attığı sert şutta kaleci Boruc topu tek hamlede kontrol ederek gol koklayan Alman santraforlara izin vermedi.

90' Karşılaşma Almanya'nın 2 - 0'lık galibiyetiyle noktalandı.

...
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 23:23:21
Güncelleme :8 Haziran 2008 Pazar 23:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?