22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Pele 'Galatasaraylıyım' dedi

Brezilyalı efsane Pele, Türkiye’de tuttuğu takımı açıklayarak ezeli rekabete yeni bir boyut kazandırdı.

Pele, onuruna Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen gala yemeğinde, futbol literatürüne 'Berlin Panteri' olarak geçen eski milli kaleci Turgay Şeren’e samimi açıklamalarda bulundu.

Akşam gazetesinin haberine göre, bundan tam 15 yıl önce Frankfurt’ta düzenlenen bir kitap fuarında tanıştığı Şeren’le koyu bir sohbete tutuşan Pele, Türkiye'de tuttuğu takımı açıklayarak ezeli rekabete yeni bir boyut kazandırdı. Futbolun yaşayan efsanesi, “Fenerbahçe, Milan’dan sonra kadrosunda en çok Brezilyalı oyuncu bulunduran ikinci takım. Bu nedenle tabii ki ülkemde biliniyor. Ancak Brezilya’da herkes Galatasaray’ı tanır. Ben de Galatasaraylı’yım” dedi

G.AFRİKA’DA BULUŞALIM

Türk futbolunun çıkışını yakından takip ettiğini vurgulayan sambacıların kralı, geceye katılan Nobre ve Alex için de “Türk futbolunu çok iyi temsil ediyorlar. Burada kendilerini bir kez daha alkışlıyorum” diye konuştu. A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde gösterdiği performansa değinen Pele, “Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne gidiyorsunuz. Ben de oraya geleceğim. Sizi de finalde görmek isterim. Ama benim kafamda esas Dünya Kupası finalleri var. Türkiye’yi Dünya Kupası’nın düzenleneceği Güney Afrika’ya da bekliyorum” ifadelerini kullandı.

YARDIM İÇİN BURADAYIM

Pele, onuruna verilen gala yemeğinde ise “Herkes burada olma sebebimi biliyor. Bu projenin çok daha iyi olması için, zor durumdaki insanlara ve çocuklara yardım etmek için aranızdayım. Unicef ve Unesco için yaptığım gibi yardıma muhtaç insanlar için buradayım” şeklinde konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 11:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?