22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Pele'nin en sevmediği kural

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, FIFA'da değiştirilmesi gereken bir kural varsa, bunun ofsayt kuralı olduğunu söyledi.
Pele, "Perakende Günleri" kapsamında yaptığı, "Sürdürülebilir Başarının Sırları" başlıklı konuşmasında, dün akşam oynanan Bosna Hersek maçındaki performansından dolayı Türkiye'yi kutladığını ve finale yükseldiği için tebrik ettiğini kaydetti.

Pele, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun "Beyaz Pele" olduğunu söyledi.Pele, "Şu anda iyi bir teknik direktör ve oynarken de mükemmel bir oyuncuydu. Maalesef o kadar şanslı değildi herhalde. Kendisine Fenerbahçe'de iyi şanslar diliyorum" dedi.

Zico ile bir maçta oynadıklarını ve maçı 5-1 kazandıklarını anlatan Pele, şunları söyledi:

"Zico, mükemmel bir oyuncuydu. Ama kazanan takımların oyuncusu değildi. Arjantin, Dünya Kupasını kazandığında otomatik olarak Maradona dünya çapında ün kazandı. Benim için son 15 yılın en iyi oyuncusu Zidane'dı. Son 5 yıl için Ronaldinho'yu söyleyebilirim. Çok mükemmel oyuncular var, ama bazıları Dünya Kupasına imza atamıyorlar."

Ailesinden aldığı eğitim ve terbiyenin, Tanrıya güven ve saygı üzerine kurulu olduğunu ifade eden Pele, FIFA'da görevli olduğunu, burada birtakım kuralları tartıştıklarını anlatarak, değiştirmeyi istediği iki kuralı, sahnede bulunan toplar eşliğinde gösterdi.

Efsane futbolcu, "FIFA'da değiştirilmesi gereken bir kural varsa ofsayt kuralıdır. Diğeri de taç atışının kullanılışını değiştirmektir" dedi.

Pele, boş vakitlerinde gitar çalmayı sevdiğini, iyi beste yaptığını, ancak şarkı söyleyemediğini ifade ederek, konuşmasını, "Hayat fena halde futbola benzer" şeklinde tamamladı.

Bu arada, konuşma için 400 bin dolar aldığı belirtilen Pele'nin, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayındaki konuşmasına ilginin büyük olduğu gözlendi.

A.A
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 22:06:59
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 09:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?